Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Οι αλλαγές που φέρνει το fuel pass 2 και οι πληρωμές που έρχονται


Ποιες αλλαγές φέρνει το Fuel Pass 2, που θα αφορά Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πότε πληρώνεται.
Αρκετές φέρνει το Fuel Pass 2 σε σχέση με την πρώτη έκδοση του επιδόματος βενζίνης. Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τους αρμόδιους υπουργούς, οι αιτήσεις για το νέο επίδομα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του Ιουλίου, ενώ η πληρωμή είναι πιθανότερο να έρθει πριν την μεγάλη έξοδο του Αυγούστου.
Τι αλλάζει;
Το οικογενειακό εισόδημα:
Στην πρώτη εκδοχή του επιδόματος το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα δικαιούχου ορίζονταν στις 30.000 ευρώ. Αντίθετα στο Fuel Pass 2, το οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ.
Τα ποσά
Τα ποσά του επιδόματος βενζίνης είναι μεγαλύτερα – όπως άλλωστε και οι τιμές των καυσίμων – σε σχέση με το πρώτο. Στο Fuel Pass 2, οι δικαιούχοι θα λάβουν 60, 80 και 100 ευρώ ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος.
Συγκεκριμένα:
100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ποσό διαμορφώνεται στα 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα