Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαιώθηκαν 25 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στο Δήμο Τριφυλίας


Γράφτηκε από Kώστας Μπούρας
Πανηγυρικά δικαιώθηκαν 25 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Τριφυλίας που είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη μετά την απόλυσή τους πριν συμπληρώσουν το 18μηνο, όπως προέβλεπαν οι συμβάσεις τους. Το Εφετείο τους δικαίωσε απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβάλει ο δήμος κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Πιο συγκεκριμένα μετά την καταγγελία των συμβάσεών τους από την πλευρά του δήμου στις 26 Απριλίου του 2011 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των 18 μηνών που όριζαν οι συμβάσεις τους, οι εργαζόμενοι κατέφυγαν στην δικαιοσύνη. Οι 25 από αυτούς με δικηγόρο τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο δικαιώθηκαν στην πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας με αριθμό 56/2011 κατά της οποίας άσκησε έφεση ο δήμος.
Η έφεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και σύμφωνα με την 79/2012 απόφασή του που εκδόθηκε χθες, απορρίπτει στο σύνολό της την έφεση του δήμου και επέβαλλε εις βάρος του και την δικαστική δαπάνη.

Το πρωτότυπο της απόφασης είναι ότι τελεσίδικα κρίθηκε ότι οι απολύσεις έγιναν πρόωρα, καθώς οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργαστούν για 18 μήνες ο καθένας από την ημερομηνία των προσλήψεών των. Επιδικάστηκαν σε βάρος του δήμου και υπέρ του κάθε εργαζομένου οι αποδοχές που θα έπαιρνε σαν να είχε εργαστεί ολόκληρο το 18μηνο, από την ημερομηνία πρόσληψής του, με την αντίστοιχη αναλογία καταβολής δώρων εορτών και αδείας.
Επιπλέον επιδικάστηκαν τόκοι υπερημερίας για την καθυστέρηση πληρωμής των οφειλομένων και μέχρι εξοφλήσεώς τους.
Επίσης επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη υπέρ του κάθε εργαζομένου, αφού κρίθηκε από το δικαστήριο ότι η απόλυσή τους ήταν παράνομη και με τρόπο που προσβλήθηκε η προσωπικότητά τους.
Μια απόφαση που σίγουρα αποτελεί πλήρη δικαίωση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και τον δικηγόρο τους και είναι καταπέλτης για το δήμο, αφού δείχνει ότι χειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση των εργαζομένων μερικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα