Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιους «πυροβολεί» ο Βύρων


Γραφικότητες...
Βολές εναντίον δύο γαλάζιων πρώην υπουργών εξαπολύει ο Β. Πολύδωρας
Ποιους «πυροβολεί» ο Βύρων
Οτι ο Βύρων Πολύδωρας έχει εδώ και καιρό... απασφαλίσει είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Δεν συγχώρησε ποτέ το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν τον πρότεινε για τη θέση του προέδρου της Βουλής, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μόλις για μία ημέρα, στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Αδικο για ένα στέλεχος με τέτοια ιστορία, λένε πολλοί, κάτι που προφανώς νιώθει και ο ίδιος...
Πόζες με πετσέτες
Ο πρώην υπουργός, λοιπόν, «ξαναχτύπησε» με αφορμή την κριτική που δέχτηκε (εντός και εκτός ΝΔ) για τον διορισμό της κόρης του στη Βουλή. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Κατά κηνσόρων», που θα βρεθεί σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, στρέφεται εναντίον δύο πρώην υπουργών της ΝΔ, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Για τον πρώτο γράφει: «Εδώ ένας βουλευτής του κόμματός μου, που αρέσκεται να φωτογραφίζεται σε ρωμαϊκές πόζες με πετσέτες στο λουτρό του, απείχε τότε επιδεικτικά της ψηφοφορίας (σ.σ.: για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Βουλής). Προφανώς -και ευτυχώς που δεν έχω τέτοιους φίλους- με απεδοκίμασε». Ο Βύρων αναφέρεται μάλλον σε μια παλαιότερη λάιφσταϊλ φωτογράφηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Φωτογράφηση που, ειρήσθω εν παρόδω, του είχε κοστίσει τη θέση του στο επιτελείο του Κ. Καραμανλή.Ευαισθησίες
Για τον δεύτερο πρώην υπουργό ο Βύρων γράφει -με εξίσου δηκτικό ύφος- τα εξής: «Ενας ευαίσθητος υπουργός το 2009, σε ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο, διόριζε μόνιμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη αξιοκρατία, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό αξιοκρατικό χαρακτηριστικό: ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του αδιάφθορου υπουργού...».
Κουίζ για δυνατούς λύτες
Και ο πρώην υπουργός συνεχίζει: «Το 2012 διόρισε 15 και περισσότερους μετακλητούς στη Βουλή, με αυτά τα προσόντα καταγωγής, ο ίδιος αντιφαύλος πολιτικός, υπό άλλη ιδιότητα τώρα. Δεν είναι γι' αυτούς τους διορισμούς κρίση και ανεργία στη χώρα; Μόνο για εμένα και για τη θυγατέρα μου;». Στην προκειμένη περίπτωση, η απάντηση στο κουίζ «σε ποιον αναφέρεται ο Βύρων» είναι λιγότερο προφανής. Η στήλη έχει υπόψη της τουλάχιστον δύο πολιτικά στελέχη που ακολουθούσαν αυτές τις πρακτικές, οπότε είναι δύσκολο να γραφτεί το όνομα. Αν θελήσει κάποια στιγμή ο Β. Πολύδωρας, ας το πράξει εκείνος.

Πονεμένη ιστορία με κόστος 2,5 δισ. ευρώ

Αμείωτος παραμένει ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Την Τετάρτη σχεδιάζεται νέα συνάντηση του υπουργού Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου με τον Αραβα ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Ι. Σάφα. Αραβες και Γερμανοί διεκδικούν χρήματα από το ελληνικό Δημόσιο για το πρόγραμμα των υποβρυχίων. Σημειωτέον ότι ήδη έχει αποπληρωθεί το 90% του κόστους, παρότι έχει παραδοθεί μόνο το πρώτο από τα 6 υποβρύχια! Οι Αραβες εγγυώνται την ολοκλήρωση των τριών υποβρυχίων 214 και την πραγματοποίηση δοκιμής του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «Ωκεανός». Αλήθεια, ποιος θα τους ρωτήσει πότε θα πληρώσουν τους εργαζομένους; Πόσα έχουν εισπράξει από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα και πόσα από αυτά έχουν διατεθεί για τη μισθοδοσία; Απορίες για μια πονεμένη ιστορία, που ήδη έχει κοστίσει στον φορολογούμενο πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και η οποία έχει περιπλεχτεί στα δίχτυα της Δικαιοσύνης...

«Κόψε κι άλλο!»

Μεγαλύτερο «ψαλίδισμα» στα γαλόνια και στα στρατόπεδα ζητά η ΔΗΜΑΡ, παρότι θεωρεί θετικό το πρώτο βήμα του υπ. Αμυνας για περιορισμό του στρατεύματος. Στην ενημερωτική συνάντηση του Π. Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, ο βουλευτής Β. Οικονόμου τού είπε: «Μην το φοβάσαι, κόψε περισσότερους στρατηγούς και μονάδες της ενδοχώρας. Το οικονομικό κόστος είναι πιο επικίνδυνο από το κομματικό».

Γάμος και πουρνάρια

Στη Μεσσηνία βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τον γάμο του βουλευτή Η. Παναγιώταρου. Χθες πέρασαν... μια βόλτα και από την Τρίπολη, όπου κατέθεσαν στεφάνι μετά την επίσημη παρέλαση και έτσι μάλλον αιφνιδιάστηκαν από τη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην Ομόνοια. Εμ, δεν γίνεται να τα προλάβεις όλα - και γάμο και πουρνάρια!

«Δεν ψηφίζονται»

Και ο βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Π. Μουτσινάς προστίθεται στην ομάδα των διαφωνούντων βουλευτών του κόμματος (μαζί με τον Οδ. Βουδούρη και τον Γ. Μιχελογιαννάκη) εν όψει της ψηφοφορίας για τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Περιμένω από τον Φώτη Κουβέλη να καταλάβει ότι η συγκυρία είναι διαφορετική και να αλλάξουμε στάση», δήλωσε ο βουλευτής σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μαγνησίας.

Αποκλεισμός

Πάντως στη Δημοκρατική Αριστερά είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στον «χορό» των διαφωνιών δημιουργώντας μπλοκ υποστήριξης του Φώτη Κουβέλη και των επιλογών του κόμματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Τσούκαλης προειδοποίησε προσφάτως ότι οι διαφωνούντες με κεντρικές πολιτικές επιλογές θα θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος. Η Δημοκρατική Αριστερά προσανατολίζεται -αν βουλευτές ψηφίσουν αρνητικά- να μην τους καλεί στις συνεδριάσεις των οργάνων και δεν θα αναγνωρίζει ότι εκπροσωπούν το κόμμα. Ο πολιτικός «αποκλεισμός» προβλέπεται πιο σκληρός για τα μέλη του κόμματος σε σχέση με τους συνεργαζόμενους...

Παλιές «αγάπες»...

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης άφησε, μέσω Twitter, o Γ. Ραγκούσης, με αφορμή δηλώσεις Λυμπερόπουλου για «γενικό ξεσηκωμό» εναντίον των μέτρων. Ως γνωστόν, η «βεντέτα» του πρώην υπουργού με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ κρατάει καιρό. Ο Γ. Ραγκούσης έγραψε ότι εκείνοι που υπέκυψαν «στους εκβιασμούς και στους τραμπουκισμούς» του Θ. Λυμπερόπουλου «πάνε να κόψουν μισθούς και συντάξεις. Κοινωνικά άδικο και πολιτικά ανήθικο».
Ραντεβού και με την τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ουδείς μπορεί να προσάψει στον Γ. Μηλιό «δεξιές» αποκλίσεις. Ο Γ. Μηλιός συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με τον Χ. Ράιχενμπαχ, που, ως γνωστόν, προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από τις συνιστώσες. Χθες, πάντως, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει συνάντηση και με την τρόικα. «Πρέπει να έχουμε ενημέρωση» -δήλωσε (Βήμα FM)- «και να διατυπώνουμε τις θέσεις μας πρόσωπο με πρόσωπο».

ΕΙΠΑΝ

Νικήτας Κακλαμάνης (για τα ισοδύναμα)
«Τ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα. Κάπως έτσι θα απαντούσε ο Μητροπάνος, αν ζούσε».(Real News)

Μ. Μόντι (Ιταλός πρωθυπουργός)
«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα σενάριο που δεν εξετάζει κανείς». («Καθημερινή»)

Ν. Δένδιας (υπουργός Δημ. Τάξεως)
«Δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές του υποκόσμου να μεταφερθούν στην πολιτική ζωή». («Ημερησία»)

Γ. Φλωρίδης (πρώην υπουργός)
«Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει αυτόνομη πυξίδα. Αγεται και φέρεται από ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα». («Εθνος της Κυριακής»)

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

Λοταρία

Αγαπητό ΕΘΝΟΣ,

Ξεκινήσαμε από τα 11,5 δισ. που προέβλεπε το Μνημόνιο, στον δρόμο μάς προέκυψαν 2-3 ακόμα για να έχουμε να πορευόμαστε, τώρα το Spiegel ανεβάζει τον λογαριασμό σε 20 ολοστρόγγυλα δισ.!

Αυτό, τελικά, δεν είναι «πακέτο». Λοταρία είναι!

Ο ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα