Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τσιγάρα, το... μουρουνέλαιο και τα ξενύχτια στη Βουλή


ΒΗΜΑτοδότης
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις αίθουσες (αλλά) και στους διαδρόμους της Βουλής. Πρώτα απ΄ όλα συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, απ΄ όλους από τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα έως και τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ).
***
Δεύτερον έγιναν ορισμένες παράξενες ερωτήσεις, όπως αυτή του κ. Αδωνι_ Σπυρίδωνος Γεωργιάδη (ΝΔ) προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τι ζητεί ο βουλευτής; Να δημιουργηθούν τουαλέτες για... σκύλους σε κοινόχρηστους χώρους. Ζητεί συγκεκριμένα να τοποθετηθούν «ειδικοί κάδοι και χώροι περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων στα αστικά κέντρα της χώρας, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς χώρους και ιδίως τη νύχτα».
***
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις έλαβε γνώση της ερώτησης του κ. Γεωργιάδη, την κοίταζε και την ξανακοίταζε και δεν γνώριζε προφανώς τι να απαντήσει σε τέτοιο αίτημα, αλλά διαπίστωσε (και ενημέρωσε γραπτώς τον βουλευτή) ότι δεν είναι αυτός αρμόδιος για την τοποθέτηση τουαλέτας για τα κατοικίδια στα πάρκα. Ποιο λοιπόν υπουργείο είναι αρμόδιο για τις τουαλέτες ζώων; Βρήκαν τελικά όχι έναν αλλά δύο υπουργεία: Το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και διαβίβασαν την ερώτηση του βουλευτή σ΄ αυτά τα υπουργεία. Αλλά και ο Αδωνις, με τόση μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία (και ολίγη κυβερνητική) δεν γνώριζε ποιο υπουργείο είναι υπεύθυνο για τέτοιο σημαντικό ζήτημα;

***
Μετά υπήρξαν οι αποκαλύψεις της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, περί... μουρουνέλαιου! Τώρα θα πείτε τι σχέση έχει το μουρουνέλαιο με τη Βουλή. Και όμως έχει, αφού η υπουργός αποκάλυψε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ότι «μόνο για τον Ιούλιο ο ΕΟΠΠΥ πλήρωσε για συνταγές μουρουνέλαιου 2 εκατ. ευρώ»! Αλήθεια είπε, που πήγε τόσο μουρουνέλαιο μέσα σ΄ ένα μήνα; Η κυρία Σκοπούλη όμως και κάτι άλλο: «Εάν αυτά τα σκευάσματα ήταν γενόσημα, το κόστος θα είχε πέσει μόλις στα 100 ευρώ»!!.

***
Οι καπνιστές βουλευτές βρήκαν τώρα νέα διώκτη στη Βουλή. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η Βουλή είχε μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο... καπνιστήριο και οι πάντες κάπνιζαν παντού, ακόμα και στο Εντευκτήριο Βουλευτών, ή στους διαδρόμους έξω από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Πρόκειται για την κυρία Σκοπούλη η οποία ζήτησε να κηρυχθεί ο χώρος της Βουλής «no smoking place», δηλαδή «χώρος ελεύθερος καπνίσματος», γιατί δυστυχώς, όπως είπε, «βγήκα πριν από λίγο έξω και τα τασάκια ήταν γεμάτα». Εξήγησε μάλιστα ότι «ελεύθερος» σημαίνει να μην ανάβει τσιγάρο κανείς εδώ μέσα.

***
Τη σκυτάλη πήρε ο πιο σοβαρός αντικαπνιστής βουλευτής (μετά τον κ. Απ. Κακλαμάνη), ο κ. Δ. Κρεμαστινός (Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής), ο οποίος έκανε μια επαναστατική πρόταση:«Είναι αρμόδιος ο Πρόεδρος της Βουλής να ορίσει κάποιους ανθρώπους για να επιβλέψει την τήρηση του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος». Θα ήταν, συνεπώς μια καλή ευκαιρία η Βουλή να προσλάβει και άλλους μετακλητούς υπαλλήλους ή... ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να παρακολουθούν τους καπνιστές βουλευτές και υπαλλήλους μην τυχόν και υποπέσουν στο βαρύ παράπτωμα και ανάψουν κανένα τσιγάρο σε κάποια σκάλα ή διάδρομου του κτιρίου...

***
Και μια και ανάφερα μετακλητούς υπαλλήλους, σας πληροφορώ ότι όλη αυτή η ιστορία πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων για κάλυψη κενών θέσεων (πόσες τέλος πάντων κενές θέσεις έχουν απομείνει ακόμα;) συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τοποθέτησε τον δικηγόρο κ. Δ. Τζανακόπουλο σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Ο κ. Αντ. Σαμαράς, τοποθέτησε την κυρία Ειρήνη Καραβία του Βελησσάριου, επίσης σε μετακλητή θέση. Ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκηςτοποθέτησε στη Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου τον κ. Δ. Τσιπούρα. Και έπεται, προβλέπω, συνέχεια.

***
Προς στιγμήν επήλθε σύγχυση, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών ότι του ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας να συμπεριληφθεί και αυτός, στη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των αποδοχών του Πρωθυπουργού, των υπουργών κτλ. Όλοι αμέσως θυμήθηκαν τον κ. Ευ. Βενιζέλο, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, να δηλώνει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ότι του είπε ο κ. Παπούλιας ότι αποποιείται τον μισθό του. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Τόσους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λάμβανε μισθό επειδή δεν υπήρχε νομοθετική ρύθμιση;

***
Όχι, βεβαίως, απλώς ο κ. Παπούλιας μερίμνησε ώστε οι επόμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας να μην εισπράττουν τον (πράγματι) παχυλό μισθό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με νομοθετική ρύθμιση, ο επόμενος Πρόεδρος θα λαμβάνει πλέον μειωμένο μισθό. Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας βεβαίωναν πάντως ότι από την ημέρα που ζήτησε ο κ. Παπούλιας από τον Βενιζέλο να μην εισπράττει μισθό, δεν εισέπραξε, ούτε ένα ευρώ. Όταν ρωτήθηκε για έξοδα παραστάσεως, η απάντηση των ίδιων κύκλων ήταν «δεν γνωρίζω».

***
Θυμάστε που ο αποκαλούμενος «Κόκκινος Πάνος», μόλις ανάλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε επισκέψεις σε Κύπρο, Ισραήλ, αλλά και Μόσχα; Στην Κύπρο, πήγε. Στο Ισραήλ βρίσκεται από προχθές, στη Μόσχα όμως; Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι δεν πρόκειται να πάει στη Μόσχα, αλλά θα έρθει ο Ρώσος υπουργός κ. Ανατόλι Σερτιουκόφστην Ελλάδα, να τον δει. Κάτι μου λέει ότι με την άφιξη του Ρώσου στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν και οι βολές με τους περιβόητους S-300 αφού ο αρχηγός του ΓΕΑ, από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν είχε δηλώσει ότι «η Πολεμική Αεροπορία είναι πανέτοιμη για βολή πυραύλων S-300». Τη δήλωση αυτή την έκανε ενώπιον του Ρώσου αρχηγού Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα