Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Βαγγέλη μείνε...»


Βηματοδότης: «Βαγγέλη, μην παραιτείσαι, μείνε», ήταν η κοινή απαίτηση και των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση (και όχι μόνον), όταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης τους ανακοίνωσε (τηλεφωνικώς και στο καθένα ξεχωριστά) την αρχική πρόθεσή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Βουλής, ώστε, όπως είπε, απερίσπαστος από τα επίσημα καθήκοντά του να υπερασπισθεί την τιμή και την υπόληψή του, στο σκάνδαλο που τον ενέπλεξαν με τα ακίνητα.
***
Και ο κ. Μεϊμαράκης έμεινε, τους έκανε το χατίρι, αλλά αναστέλλοντας τις αρμοδιότητές του, τις οποίες να σημειώσω ότι τις εκχώρησε (και αυτό για πρώτη φορά συμβαίνει) στους αντιπροέδρους της Βουλής. Εκείνο που περισσότερο συνέβαλε να πεισθεί ο κ. Μεϊμαράκης να μην παραιτηθεί από Πρόεδρος της Βουλής είναι η φράση ενός από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς: «Πού να εκλέγουμε τώρα, με τέτοια κατάσταση, παραμονές της ψήφισης μέτρων, άλλον πρόεδρο της Βουλής. Μείνε παρακαλώ...»
***
Έτσι η τύχη ευνόησε για άλλη μία φορά τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Ι. Τραγάκη, που θα βρίσκεται περισσότερη έδρα στην έδρα (θα διευθύνει και τη συζήτηση για τα μέτρα, αλλά και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό), δηλαδή τον πολιτικό, που κατηγορήθηκε για τους πολλούς διορισμούς συγγενών του στη Βουλή.
***
Όσο για τον άνθρωπο που πρώτος αποκάλυψε (από «Το Βήμα»)ότι γίνεται έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα και ότι ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους, ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ι. Διώτης, πολύ τον στενοχώρησε η τροπή που πήρε η όλη υπόθεση. Ο εισαγγελέας, μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΣΔΟΕ, πήγε να ξεκουραστεί στις Κυκλάδες και καθηλώθηκε στο κρεβάτι του από... λουμπάγκο. Αυτό βεβαίως δεν τον εμποδίζει να ομιλεί και είπε σε συνεργάτη μου ότι «θλίβομαι για την τροπή που πήρε η υπόθεση. Φθείρεται συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος, γενικεύει το θέμα και λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο, ενώ δεν είναι έτσι».
***
Εκείνο που έμαθα είναι ότι έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ουδείς πρώην υπουργός πέρασε την πύλη του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς, για να δώσει εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία, παρά μόνον ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος. Ό,τι ζητήθηκε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε πρώην και νυν πολιτικούς, μετά από επώνυμες αλλά και ανώνυμες καταγγελίες.

***Έως τώρα η όλη υπόθεση για το μαύρο πολιτικό χρήμα, μαθαίνω ότι εστιάζεται στους πέντε φακέλους για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ερευνά το ΣΔΟΕ, αλλά και από τις εισαγγελείς κυρίες ΡαΐκουΠαπανδρέου και Σίσκου. Πρόκειται για ογκωδέστατους φακέλους, που με το υπάρχον προσωπικό του ΣΔΟΕ, απαιτούνται χρόνια για να αποκρυπτογραφηθούν.

***
Στο μεταξύ χθες από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη πέρασαν πλήθος βουλευτών που ζητούσαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης γιατί όπως έλεγαν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας για ολόκληρη τον πολιτικό κόσμο. Ανάμεσά τους και η κυρίαΝτόρα Μπακογιάννη, που ζητήθηκε προσφάτως η άρση της βουλευτικής της ασυλίας για την γνωστή υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων του συζύγου της κ. Ισ. Κούβελουπου εξήχθη στο εξωτερικό και δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες..

***
Την πιο εντυπωσιακή επανεμφάνιση όμως στη Βουλή έκανε ο κ. Μιχ. Λιάπης. Ήρθε φουριόζος, στήθηκε μπροστά στις κάμερες, ζήτησε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεσή του και έλεγε σε συνεργάτη μου:«Θέλω την εξεταστική επιτροπή για να παρελάσουν οι κάθε λογής αλιτήριοι και τυχοδιώκτες που σπιλώνουν το όνομά μου. Άντε να τελειώνουμε μ΄ αυτό το θέμα...».

***
Ο κ. Αλ. Τσίπρας προσεγγίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαθαίνω ότι εντός των ημερών αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο κ. Γ. Σταθάκης, ως απεσταλμένος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές με αμερικανικούς παράγοντες. Όταν συνεργάτης μου ρώτησε τον κ. Σταθάκη, γιατί πάει στις ΗΠΑ, η απάντησή του ήταν έκπληξη: «Για δουλειές». Τι είδους δουλειές, ρώτησε έκπληκτος ο συνεργάτης μου: «Του κόμματος»ήταν η απάντηση. Ο κ. Σταθάκης θα παραμείνει στις ΗΠΑ περίπου μία εβδομάδα.

***

Ο κ. Χρ. Δερβένης χειρουργός, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, που έχει ως γνωστόν (ακόμα) Πρόεδρο τον κ. Κ. Σκανδαλίδη. Ίσως να αναρωτιέστε ποιος είναι ο κ. Δερβένης: «Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να δει τα... σωθικά του κ. Βενιζέλου», δίνει απάντηση ο έτερος γιατρός του Προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ι. Δατσέρης. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο γιατρούς, φίλους και συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ξεκίνησε από τότε που ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ πήρε μαζί του στις Κάννες τον κ. Δερβένη, όταν είχε πάθει, εκείνη την κρίση σκωληκοειδίτιδας. Συχνά οι δύο γιατροί πειράζουν ο ένας τον άλλον. Ο κ. Δερβένης λέει συχνά ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να απαλλαγεί από τους «εικονιστές και ακτινολόγους«, όπως αποκαλεί τους πυρηνικούς ιατρούς (που είναι ο κ. Δατσέρης) και να στραφεί προς τους χειρουργούς.

***
«Έπρεπε τότε να τον είχα σκοτώσει με το πιστόλι μου, τον προδότη». Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο κ. Παρασκευάς Μπόλαρης, πρωτοπαλίκαρο του δικτάτορα Ιωαννίδη, ο απότακτος ταγματάρχης που οργάνωσε το περίφημο«πραξικόπημα της πιτζάμας», ο πλέον καταζητούμενος χουντικός στη δεκαετία του ΄70.Βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα (αφού έχει παραγραφεί το αδίκημά του) και ζει μόνος του στο Χαλάνδρι, ενώ υποβάλει φορολογική δήλωση ως συνταξιούχος... μεταφραστής.

***
Άρχισαν τώρα τελευταίως να εμφανίζονται στο προσκήνιο οι χουντικοί και να δίνουν μάλιστα συνεντεύξεις στη χουντική εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Φανατικά σήμερα, ο Μπόλαρης αντι-Ιωαννιδικός, (τον χαρακτηρίζει μάλιστα «προδότη») και αποκαλύπτει ότι σκέφτηκε να δολοφονήσει τον επονομαζόμενο και «αόρατο δικτάτορα» όταν τον συνόδευε στον εισαγγελέα Τσεβά, το καλοκαίρι του 1974 και είχε μαζί του το πιστόλι του.

***

Και όμως διορίζουν, πάλι διορίζουν στη Βουλή. Διορίζει για παράδειγμα ο κ. Αλ. Τσίπραςστο γραφείο του στη Βουλή, τον συνεργάτη του κ. Νικ. Παπά σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Διορίζει ο κ. Ι. Δραγασάκης στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Π. Λινάρδοως μετακλητό υπάλληλο για συμπλήρωση κενής θέσης. Διορίζει όμως και ο πρώην αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος τον κ. Μ. Ψαλλίδα στο γραφείο του. Όλοι οι διορισμοί αναγράφονται στο υπ΄ αριθμό 438 ΦΕΚ, της 17 Σεπτεμβρίου και φέρουν την υπογραφή του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, προτού αναστείλει τις αρμοδιότητές του.

***
Ποιος είναι ο κ. Ψαλλίδας; Είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το e-book του κ. Πάγκαλου mazi ta fagame που πάει πολύ καλά στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα