Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Χημειοθεραπεία και βηματοδότες από το Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η λειτουργία πλήρους μονάδας χημειοθεραπείας καθώς και η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών αρχίζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου από την περασμένη Τετάρτη, 7 Ιουνίου, ξεκίνησαν τα απογευματινά ιατρεία με 24 ευρώ την επίσκεψη.
Χημειοθεραπεία και βηματοδότες από το Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο ΚαλαμάταςΠαράλληλα, έχει δοθεί η κατ’ αρχήν έγκριση για τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, μιας υποδομής που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπλέον, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση από 5 νευροχειρουργούς να έρθουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας -όπου ήδη απασχολείται ένας συνάδελφός τους- «ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία, σε πρώτη φάση, μίας Νευροχειρουργικής Κλινικής».
Τα πιο πάνω γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος χθες Παρασκευή, σημειώνοντας ότι αποτελούν ορισμένα μόνο από τα βήματα που γίνονται, ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να καταστεί το πληρέστερο σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη μονάδα χημειοθεραπείας, ο Γ. Μπέζος τόνισε ότι θα είναι σε θέση να κάνει διαγνώσεις -για τις οποίες, μέχρι τώρα, χρειαζόταν ο ασθενής να μεταβαίνει στην Αθήνα- να προβαίνει σε θεραπεία και να παρακολουθεί την πορεία της υγείας των ασθενών:
«Η μελέτη της νέας αυτής μονάδας έχει ολοκληρωθεί και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» πρόσθεσε ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, παρατηρώντας ότι στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εφαρμόζεται χημειοθεραπεία σε 300 ασθενείς κάθε μήνα.

Αναφερόμενος σε άλλες υποδομές που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο διοικητής δήλωσε πως το επόμενο Σαββατοκύριακο (17 - 18 Ιουνίου) θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη δημιουργία Εξωτερικού Γυναικολογικού Ιατρείου στον χώρο της Γυναικολογικής Κλινικής, προκειμένου οι σχετικές εξετάσεις να μη γίνονται στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων.
Ο Γ. Μπέζος ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από έναν μήνα λειτουργίας του νέου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, έχουν πραγματοποιηθεί 68 στεφανιογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι τον Σεπτέμβριο ξεκινά από την επιστημονική ομάδα των καρδιολόγων του νοσοκομείου η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών.
Αναφορικά με τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ιατρικό προσωπικό, ο διοικητής γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις 5 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών (2 Παθολογίας, 1 Αναισθησιολογίας, 1 Γαστρεντερολογίας και 1 ΜΕΘ), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη ενός ακόμα παθολόγου.
Οσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, ο Γ. Μπέζος είπε ότι ήδη απασχολούνται 40 στο Γ.Ν. Μεσσηνίας -από τους οποίους οι 18 πληρώνονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων- καθώς και ότι την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν ακόμα 5 (1 Νευρολόγος, 1 Παθολόγος, 1 Ορθοπαιδικός και 2 Νευροχειρουργοί).
Αναφερόμενος, εξ άλλου, σε θέματα μη ιατρικής φύσεως υποδομών, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας γνωστοποίησε ότι στα μέσα του τρέχοντος Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων, του οποίου η εγκατάσταση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπάνης 150.000 ευρώ.
Τέλος, ο Γ. Μπέζος, ως προς τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, τόνισε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας τις έχει αποπληρώσει όλες και πλέον εξοφλεί δαπάνες του προηγούμενου μηνός.

Β.Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα