Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αντιδράσεις για την απαξίωση της παραλίας του Στομίου


Εντείνονται οι αντιδράσεις στα Φιλιατρά από κατοίκους, επαγγελματίες και θεσμικούς συλλογικών φορέων για την εγκατάλειψη της γραφικής παραλίας του Στομίου και, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ», σε αυτές προστίθεται η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Κώστα Σαρματζή.
 Ο κ. Σαρματζής ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook οκτώ φωτογραφίες από την παραλία του Στομίου, κάνοντας λόγο για πλήρη και εσκεμμένη απαξίωση.
Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αιχμηρός σχετικά με τη διαδικασία, από μεριάς Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, για την παροχή σύμφωνης γνώμης της υπουργού Πολιτισμού για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κάνοντας λόγο για… ανικανότητα και αμέλεια, ενώ ρωτά εάν ήταν τόσο δύσκολο να καθαρίσουν (σ.σ. από το Δήμο Τριφυλίας) την παραλία.
«Μιλάμε για πλήρη απαξίωση και αν και πραγματικά προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό

μας να μην πιστέψουμε αυτά που λέγονται στα Φιλιατρά “περί εσκεμμένης απαξίωσης”…, όταν κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενα 4-5 χρόνια τώρα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι συμβαίνει κατά τύχη! Nα πάρουν ένα χαρτί είναι ανίκανοι από την Eφορεία Αρχαιοτήτων (η οποία παρεμπιπτόντως συμφωνεί να το δώσει.. απλά είναι θέμα αμέλειας να το πάρουμε)..., να την καθαρίσουν ήταν δύσκολο;», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.
Οι, δε, φωτογραφίες που παρουσιάζει είναι ενδεικτικές και άκρως αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί στη γραφική παραλία του Στομίου, με τα φερτά καλάμια να την έχουν γεμίσει, η οποία και άλλοτε αποτελούσε σημείο αναφοράς και πόλο έλξης λουόμενων από την ευρύτερη περιοχή, μα σήμερα, δυστυχώς, «μαραζώνει» κι ερημώνει...

Του Ηλία Γιαννόπουλου​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα