Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

25η Πεζοπορική Διαδρομή στη Νέδα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος»

Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται το Σάββατο, 29 Ιουλίου, πεζοπορία στη Νέδα, διαδρομή που πήρε το όνομα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος», στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της Κοινότητας Αυλώνας. Πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας, από όλη σχεδόν την Ελλάδα, γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή Νέδα.
 Πρόγραμμα
-Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας (καινούριο γεφύρι)
-Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου
-Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στh 1.30 μ.μ., για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών
-Πορεία για τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο
-Κατέβασμα με σκοινί στην είσοδο του στομίου
-Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.
-Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, έως τον τρίτο καταρράκτη
-Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αυλώνα (στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).
Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό, καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι, θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.
Να σημειωθεί πως στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Καλαμάτας).
Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή! Βαθμός δυσκολίας (++). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζονται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331 (Γιάννης Χριστόπουλος) και 6944285208 (Γιώργος Τσακανίκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα