Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΙΟΥ Χιλιάδες δικαιούχοι θα επιστρέψουν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ που δεν τα δικαιούνταν

Χιλιάδες δικαιούχοι θα επιστρέψουν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ που δεν τα δικαιούντανΧιλιάδες μη δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν οικογενειακά επιδόματα που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια από τον ΟΓΑ χωρίς να τα δικαιούνται θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά μέσω της εφορίας. Τα ποσά αυτά έχουν χορηγηθεί μέσω της προκαταβολής των δόσεων και έως τώρα δεν έχουν αναζητηθεί.
Επίσης στη διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, προέβη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Το γ’ δεκαήμερο του Ιουλίου θα καταβληθούν 570 χιλιάδες οικογενειακά επιδόματα. Ωστόσο, η κ. Φωτίου προανήγγειλε εξορθολογισμό των προνοιακών επιδομάτων στο πλαίσιο της δημιουργίας Ενιαίου Φορέα, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ θα αναζητηθούν μέσω της εφορίας 12.5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία από το 2013 έχουν εισπραχθεί μέσω προνοιακών επιδομάτων από πολίτες οι οποίοι αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δικαιούχοι.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κυρία Φωτίου οι καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων θα εξομαλυνθούν από την 1/1/ 2018, όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Πρόνοιας κ. Θεανώ Φωτίου, με τον μετασχηματισμό του ΟΓΑ σε ενιαία αρχή πληρωμής επιδομάτων.
Η ενιαία αρχή θα έχει online σύνδεση με την ΗΔΙΚΑ ώστε να διασταυρώνονται άμεσα τα στοιχεία και να καταβάλλονται τα επιδόματα μία συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε μήνα και όχι κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο.
Ωστόσο η χορήγηση μέχρι τώρα μέρους των οικογενειακών επιδομάτων προκαταβολικά

( μέχρι να εκκαθαριστούν τα στοιχεία) έχει συσσωρεύσει αχρεωσθήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 12 εκ. ευρώ τα οποία έχουν λάβει πολίτες που αποδείχθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Οι πολίτες θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα αχρεωσθήτως καταβληθέντα σε δόσεις .
Η κ. Φωτίου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα προγράμματα της εργατικής εστίας σημείωσε ότι το ύψος των κονδυλίων για τα προνοιακά επιδόματα δε θα υποστεί καμία περικοπή. Μάλιστα , συμπλήρωσε, ότι στα 650 εκ. που προβλέπονται ετησίως θα προστεθούν το 2019 επιπλέον 260 εκ. στο πλαίσιο της εφαρμογής των αντιμέτρων.
Πάντως, όπως είναι γνωστό , ο εξορθολογισμός των επιδομάτων που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές προβλέπει την θέσπιση αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια για την στοχευμένη επιδότηση πολιτών όπως είναι οι οικογένειες με ένα η δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα