Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Εικόνες καταστροφής μετά τις διαδηλώσεις στο Αμβούργο

Εικόνες καταστροφής σήμερα στο Αμβούργο μετά τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά των G20. Η αστυνομία μπόρεσε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση σήμερα το πρωί.
Οι αρχές χρησιμοποίησαν και βαριά οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να διαλύσουν τις εστίες αντίστασης των διαδηλωτών οι οποίοι έβαζαν φωτιές και έστηναν οδοφράγματα. Πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, ενώ δεν έλειψαν και οι λεηλασίες καταστημάτων.Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ηγετών της G20, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σημεία που είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι διαδηλωτές και συγκεκριμένα στη συνοικία Σαντσενφίρτελ.
Περίπου 197 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 83 άτομα.
Ως προς τη Σύνοδο και τα αποτελέσματά της, οι ηγέτες των πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν σε μια κοινή ανακοίνωση 21 σημείων με την οποία καταγγέλλουν τη «μάστιγα» της τρομοκρατίας, ανακοίνωση ξεχωριστή από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία.
Η G20 καλεί επίσης και «σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και κυρίως με τους παρόχους επικοινωνίας», ώστε να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μέσω του Διαδικτύου και η ριζοσπαστικοποίηση.


























Φωτό: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα