Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Κίνδυνος να χαθεί η επιδότηση για χιλιάδες αγρότες στη Μεσσηνία (βίντεο)

Κίνδυνος να χαθεί η επιδότηση για χιλιάδες αγρότες στη Μεσσηνία (βίντεο)Να μην πάρουν επιδοτήσεις κινδυνεύουν γύρω στους 130.000 αγρότες, πανελλαδικά, καθώς τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ δεν "κουμπώνουν" με τους δασικούς χάρτες.
Στην Ένωση Μεσσηνίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 14.000 παραγωγοί φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Και όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος των επιδοτήσεων Γιάννης Πάζιος, οι 10.000 απ’ αυτούς κινδυνεύουν να μην πληρωθούν.
Ο κ. Πάζιος παρατήρησε ότι η προθεσμία για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες μέχρι τις 27 Ιουλίου είναι μικρό και ασφυκτικό διάστημα. Σημείωσε πως πρέπει να συνεκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης κι επεσήμανε ότι χρειάζεται να δοθεί γενναία παράταση, όχι 1 - 2 μήνες, για τις ενστάσεις, σε συνεννόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακόμα, μας πληροφόρησε ότι προχθές 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την

ενεργοποίηση, για την υποβολή αιτήσεων στο ΟΣΔΕ και κανείς δε γνωρίζει για πόσο διάστημα ακόμα θα μείνει ανοιχτό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ανέφερε ότι και για την εξαγορά που ενδεχομένως να επιλέξουν οι παραγωγοί για τμήματα που εμφανίζονται ως δασικά, απαιτούνται δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν πρώτα στην Ένωση και μετά να πάνε στο Δασαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα