Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή πάνω από το κάστρο


Δεν κινδυνεύει το κάστρο

Οι κάτοικοι πιθανολογούν ότι ίσως για την φωτιά ευθύνονται βεγγαλικά, καθώς την Κυριακή γιορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης από τους ΤούρκουςΣε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δύσβατο σημείο, πάνω από το κάστρο της Μονεμβασιάς, στη Λακωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της φωτιάς εξακολουθεί να επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κατασβέσει πλήρως τη φωτιά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 20.40 σε τέτοιο σημείο, που μόνο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μπορούσε να προσεγγίσει, καθώς στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε, δεν υπάρχουν δρόμοι, ώστε να φθάσουν πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 29 πυροσβέστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ προμηθεύονταν νερό από έξι πυροσβεστικά οχήματα που κατάφεραν να προσεγγίσουν κατά το δυνατό το μέτωπο, όπου υπάρχει οδική πρόσβαση.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, «τα πράγματα πάνε καλά με την φωτιά και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Γιάννης Σούρλας, που μίλησε στο protothema.gr, τόνισε ότι είναι πολύ δυσπρόσιτο το σημείο, προσπάθησαν πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου να το προσεγγίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όσον αφορά τα αιτία της πυρκαγιάς σε τόσο απόμερο μέρος, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως να φταίει κάποιο από τα βεγγαλικά που ρίχτηκαν εκείνη την ώρα στον ουρανό της πόλης, λόγω του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου του 1821.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα