Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η ΕΣΕΕ θα προσφύγει στο ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε για την αναμενόμενη υπουργική απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ότι είναι ήδη αποφασισμένο, εργοδότες και εργαζόμενοι, θα προσφύγουν επί της αρχής, στο ΣτΕ. Συγκεκριμένα δήλωσε :
"...Αυτό που έχει ενδιαφέρον και χρειάζεται, ωστόσο, να προβληματίσει το αρμόδιο υπουργείο ότι όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων, αν και ο νόμος επιτρέπει πλέον σε όλα τα καταστήματα να είναι ανοικτά τις Κυριακές, αυτά παραμένουν κλειστά. Όπως, επίσης, παρέμειναν κλειστά την Κυριακή, 7 Μαΐου, των ενδιάμεσων εκπτώσεων τόσο τα μικρά εμπορικά καταστήματα, όσο και υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα, επώνυμες αλυσίδες, σούπερ μάρκετ, έχοντας στο πλευρό τους, τους καταναλωτές. Αναμένουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για άλλες περιοχές, όταν βγει η αναμενόμενη υπουργική απόφαση, η οποία παραμένει, μέχρι στιγμής, ένα εκκρεμές προαπαιτούμενο.
Κάποιοι μεταχειρίζονται το επιχείρημα της απελευθέρωσης σε μια αγορά, όπου η οικονομία της τελεί υπό περιορισμό, το τραπεζικό σύστημα παραμένει φυλακισμένο, ενώ η επιχειρηματικότητα δέσμια των capital controls.
Είναι αυτοί που αγνοούν ότι μια τέτοιου είδους απελευθέρωση, όπως αυτή στη Γαλλία,

στην Ολλανδία και στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκε για να αντιμετωπιστεί η απειλή της στροφής των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές, την ώρα που είναι κλειστά τα καταστήματα.
Αυτή η απειλή, όμως, ακόμη δεν υπάρχει στη χώρα μας, γιατί το παραδοσιακό εμπόριο συμβαδίζει με το ηλεκτρονικό εμπόριο, που λειτουργεί συμπληρωματικά. Αντιθέτως, η απειλή που βλέπουμε να κυριαρχεί στην ελληνική αγορά και αποτελεί εσωτερική αγωνία όλων των εμπόρων είναι η μονιμοποίηση της έλλειψης χρημάτων στους καταναλωτές. Όσο για την υπουργική απόφαση, που δυστυχώς αποτελεί προαπαιτούμενη εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης, μόλις αυτή εκδοθεί, είναι ήδη αποφασισμένο, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι, θα προσφύγουμε επί της αρχής, στο ΣτΕ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα