Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Προμηθεύεται σωστική λέμβο μετά τα πρόστιμα του Λιμενικού ο Δήμος Τριφυλίας

Σωστική λέμβο πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Τριφυλίας μετά τα πρόστιμα που του επιβάλλονται κάθε καλοκαίρι από το Λιμεναρχείο Πύλου λόγω έλλειψης ναυαγοσωστικού σκάφους σε πολυσύχναστες παραλίες. Πλέον, έχει χαρακτηρισμένη μόνο μία παραλία ως πολυσύχναστη, την παραλία του Αϊ- Λαγούδη Κυπαρισσίας, και γι’ αυτό θα προβεί στην προμήθεια ενός μικρού ναυαγοσωστικού σκάφους – σωσίβιας λέμβου, που θα την καλύπτει.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή, κατά τη συζήτηση της έγκρισης δαπανών και ψήφισης διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας του οικονομικού έτους 2017.
Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Ο.Ε., η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, πρόκειται να λάβει απόφαση για ψήφιση της δαπάνης για προμήθεια υλικών ναυαγοσωστικής κάλυψης ποσού 2.261,76 ευρώ και ο Δήμος θα προμηθευτεί με το ποσό αυτό ένα μικρό ναυαγοσωστικό σκάφος, μία μηχανή (εξωλέμβιος κινητήρας 2,3 hp με κοντό άξονα), τέσσερα ανδρικά μαγιό, τέσσερα μπλουζάκια και τέσσερα καπέλα ναυαγοσώστη, όλα πορτοκαλί χρώματος.
Σημειώνεται πως το 2015 το Λιμεναρχείο Πύλου είχε επιβάλλει στο Δήμο Τριφυλίας είκοσι έξι πρόστιμα, συνολικού ποσού 2.590 ευρώ, γιατί σε αντίστοιχους ελέγχους διαπιστώθηκε

έλλειψη ναυαγοσωστών σε παραλίες του, αλλά και επειδή ακόμα και εκεί που υπήρχαν ναυαγοσώστες δεν τους είχε εφοδιάσει με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όπως λέμβους!
Πέρυσι, μόνο για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, για τους οποίους έχουν γνωστοποιηθεί στοιχεία, το Λιμεναρχείο επέβαλε σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας πέντε πρόστιμα, συνολικού ποσού 350 ευρώ, επειδή σε ελέγχους που διεξήχθησαν βρέθηκε να μη διαθέτει μηχανοκίνητη σωστική λέμβο!
Αν σε αυτά συνυπολογίσει κανείς τα πρόστιμα προηγούμενων ετών, συμπεραίνει ότι μόνο τα χρήματα των προστίμων να διέθετε ο Δήμος Τριφυλίας για αγορά σωστικών λέμβων, θα είχε γλιτώσει και τα πρόστιμα και θα είχε διαθέσιμο στις παραλίες τον αναγκαίο και απαιτούμενο εξοπλισμό από τα προηγούμενα χρόνια!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα