Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΕΕΤΑΑ: Ηλεκτρονικά καταγγελίες για έξτρα χρεώσεις και «face control» σε παιδικούς σταθμούς

ΕΕΤΑΑ: Ηλεκτρονικά καταγγελίες για έξτρα χρεώσεις και «face control» σε παιδικούς σταθμούςΗ ΕΕΤΑΑ με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι οι γονείς που αντιμετωπίζουν φαινόμενα απαίτησης από τις δομές, εξτρά χρεώσεων, για το πρόγραμμα φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, θα μπορούν ηλεκτρονικά να προχωρούν σε καταγγελία.
Σε σχέση με καταγγελίες γονέων που έχουν αναφερθεί στον τύπο για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η ΕΕΤΑΑ επισημαίνει τα εξής:
Στο άρθρο 4 της σχετικής Πρόσκλησης καθορίζονται με σαφήνεια τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ που θα καταβάλλονται από την ΕΕΤΑΑ για λογαριασμό των ωφελούμενων/δικαιούχων voucher στου Φορείς/Δομές. Τα ποσά που αναφέρονται στο ανωτέρω άρθρο καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρ. 4.2. της σχετικής Πρόσκλησης.
Με βάση τα ανωτέρω και τις αρχές που διέπουν την άσκηση της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης, δηλαδή της ίσης και αντικειμενικής μεταχείρισης των ωφελούμενων, οι παιδικοί

σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τα προσφερόμενα από τους ωφελούμενους/δικαιούχους voucher, χωρίς να προβαίνουν σε αυθαίρετες διακρίσεις αυτών βάσει κοινωνικών, οικονομικών ή άλλων κριτηρίων. Απαγορεύεται δηλαδή η απαίτηση καταβολής επιπλέον χρημάτων ως προϋπόθεση για εγγραφή βρέφους ή νηπίου σε παιδικό σταθμό. Τούτο θα αντιστρατευόταν εξ άλλου τον βασικό σκοπό της δράσης, δηλαδή την ουσιαστική προστασία των κατά τεκμήριο οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Για τον έλεγχο ενεργειών που αντίκεινται στα ανωτέρω, η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. παρέχει στους ωφελούμενους πρόσβαση σε ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής καταγγελιών για ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής της ΚΥΑ 17/ΟΙΚ.321/ΕΥΣΕΚΤ/55417/18-5-2017 (ΦΕΚ ΒΊ719/18-5-2017) και της Πρόσκλησης.
Οι ωφελούμενοι, μέσω της εφαρμογής «ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής καταγγελιών»» μπορούν να αναφέρουν/καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη δράση, τα οποία και θα ελέγχονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Η εφαρμογή 
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα