Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Την πολιτική της κυβέρνησης για συμβασιούχους ακολουθεί ο Κατσίβελας

Την πολιτική της κυβέρνησης για συμβασιούχους ακολουθεί ο Κατσίβελας Την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τους συμβασιούχους θα ακολουθήσει ο Δήμος Τριφυλίας, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου για το θέμα. Έτσι θα προχωρήσει σε επαναπρόσληψη των 25 συμβασιούχων μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και παράλληλα θα δημιουργήσει 30 νέες θέσεις στον οργανισμό του δήμου. Πάντως ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις για την όλη διαδικασία και έριξε πλέον το μπαλάκι στην κυβέρνηση για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.
Αν και αρχικά πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέων θέσεων στον οργανισμό του δήμου, τελικά όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος, είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία. Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και όπως αναμένεται θα επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Σε δηλώσεις του μετά την Εκτελεστική Επιτροπή ο κ. Κατσίβελας επισήμανε: «Είναι η πιο τραγελαφική εικόνα που μπορεί να δώσει το ελληνικό Δημόσιο και προσπαθούμε να βρούμε

άκρη και λύση για ένα θέμα που η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα έχει δημιουργήσει. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική διοίκηση αλλά και στην κοινωνία και στις ανάγκες της κοινωνίας, είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία της επαναπρόσληψης των συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου και να μπούμε στη διαδικασία για την αναθεώρηση του οργανισμού για να πάμε σε μόνιμους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Το βέβαιο είναι ότι θα δημιουργηθούν τόσα προβλήματα κατά την εκτέλεση της όλης διαδικασίας που είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό το εγχείρημα. Εμείς θα ακολουθήσουμε τον οδικό χάρτη που λέει η κυβέρνηση, ελπίζω να μην φέρει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Εύχομαι να μπορούν να πληρωθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εγκρίνουν όλες τις διαδικασίες, αλλά από εδώ και στο εξής να ξέρουν όλοι ότι την πλήρη ευθύνη για το τι έχει να συμβεί είναι της ελληνικής κυβέρνησης».
Σημείωσε δε ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2018, επισημαίνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων και εκφράζοντας φόβους για τη δημιουργία προβλημάτων.
Ο δήμος θα ζητήσει 30 νέες θέσεις, από τις οποίες οι 25 είναι αυτές που καλύπτονται ήδη από τους συμβασιούχους συν 5 θέσεις για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων έργων.

Κ.Μπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα