Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Σταγόνα νερό σε Τραγάνα και Λεύκη, αγανάκτηση στους κατοίκους

Το καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωσή του και μαζί κορυφώνεται και το δράμα του μαρτυρίου της σταγόνας (του νερού) που υφίστανται κάτοικοι και επισκέπτες στην Τραγάνα και τη Λεύκη της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.
Η Τραγάνα επί τέσσερις μέρες δεν έχει νερό, ενώ επίσης η Λεύκη για δύο μέρες, με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο και τους ανθρώπους στην περιοχή να έρχονται αντιμέτωποι με ένα ιδιότυπο βασανιστήριο. Μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες, μιλούν για μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, τονίζοντας πως και άλλες προηγούμενες χρονιές σημειώνονταν διακοπές, ωστόσο, φέτος το πρόβλημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και είναι σε μόνιμη βάση τις τελευταίες μέρες, εμποδίζοντας τις δραστηριότητές τους και κάνοντάς τους να υποφέρουν πραγματικά.
 Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Λεύκης (οικισμός της οποίας είναι η Τραγάνα) με δηλώσεις του κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και τους αρμοδίους και υπευθύνους για αδιαφορία και ότι ο ένας τον παραπέμπει στον άλλο. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Δεν έχουμε νερό και αυτό έχει πολλές συνέπειες. Υποφέρουμε και κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για επίλυση του προβλήματος, που είναι μαρτύριο για εμάς. Το “Αλικοντούζι” έχει άφθονο νερό. Πού πάει; Πού “χάνεται”; Γιατί να χάνεται; Το πρόβλημα με το νερό δεν είναι καινούργιο. Και άλλες χρονιές είχαμε πρόβλημα, κάποιες μέρες τον Αύγουστο, αλλά φέτος παράγινε το κακό. Φέτος, από την αρχή του μήνα δεν έχουμε νερό. Τί γίνεται; Θα μείνουμε όλο τον Αύγουστο χωρίς νερό; Γιατί; Τι κάνει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η ΔΕΥΑΤ; Τι κάνει ο Σύνδεσμος  για το νερό; Πόσο νερό μας φέρνει; Έχουνε βάλει μετρητές, είπανε από τα προηγούμενα χρόνια. Τι λένε οι μετρητές; Γιατί δεν έχουμε νερό; Και θέλουνε να πάρουνε και το νερό της γεώτρησης της Λεύκης;»…
Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα