Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

«Επιδρομές» αγριογούρουνων καταστρέφουν καλλιέργειες στην Τριφυλία

Ακόμη και σε καλλιέργειες δίπλα στη θάλασσα κάνουν επιδρομές αγριογούρουνα στην Τριφυλία. Στη Χριστιανούπολη, το Μουζάκι και τη Βάλτα δεν έχουν αφήσει καλλιέργεια που να μην έχουν «εισβάλει», καταστρέφοντας τα πάντα, ενώ τις τελευταίες μέρες κοπάδια από αγριογούρουνα «πέφτουν» σε καλλιέργειες σε παραλιακές περιοχές, όπως στα Ρίκια και τα Κοκκινοχώραφα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Οι αγρότες της περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση βλέποντας τις καλλιέργειές τους, από τις οποίες ανέμεναν να βγάλουν το εισόδημα της χρονιάς, να καταστρέφονται από τις επιδρομές των αγριογούρουνων. Αμπελώνες ολόκληροι και εκτάσεις τεράστιες με σταφίδα έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, με συνέπεια να «χάνεται» η φετινή παραγωγή.

Στις τεράστιες καταστροφές καλλιεργειών από επιδρομές αγριογούρουνων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, τονίζοντας: «Οι καταστροφές στην περιοχή της Τριφυλίας είναι μεγάλες, καθώς τα αγριογούρουνα καταστρέφουν αμπέλια, καλλιέργειες, περιβόλια, δεν αφήνουν τίποτα» και συμπληρώνοντας πως «κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα», ζητώντας από τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό τους.
Του Ηλία Γιαννόπουλου phgh:to uarros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα