Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Στην κορυφή του κόσμου η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου!

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου!
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο γυναικείο επί κοντώ, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
Η 27χρονη πρωταθλήτρια απέδειξε και στο Λονδίνο πως είναι ανίκητη και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καν η πρωτιά της και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας πως είναι η «βασίλισσα των αιθέρων».
H Κατερίνα ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.65μ και μέχρι τα 4.91μ, άλμα που της χάρισε και το χρυσό μετάλλιο, ενώ δεν είχε καμία αποτυχημένη προσπάθεια. Η επίδοσή της ήταν η δεύτερη κορυφαία όλων εποχών, μετά το 5.01 της Γελένα Ισινμπάγεβα, ενώ παράλληλα αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Το προηγούμενο κατείχε η ίδια με 4.90μ από τις 10/2/2016 και ανοικτού επίσης δικό της με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη. Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της Ρωσίδας κορυφαίας αθλήτριας όλων των εποχών (το πέτυχε το 2005 στο Ελσίνκι), αλλά δεν τα κατάφερε.
Το ασημένιο μετάλλιο, όπως έγινε και στους Αγώνες του Ρίο, κατέκτησε η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις (4.75μ), ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), με άλμα στα 4.65μ.
Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
Συγχαρητήρια από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τηλεγράφημα του συνεχάρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο στο άλμα επί κοντώ.

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Συγχαρητήρια μέσω Διαδικτύου έδωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η αξία της Ελλάδας της αριστείας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Μπράβο Κατερίνα! 4,91 και συνεχίζουμε!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου από την Κατερίνα Στεφανίδη.

«Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χαμόγελο που έφερε και απόψε στα ελληνικά σπίτια» έδωσε και ο Τομέας Αθλητισμού του Ποταμιού, με τίτλο «Οι σημαίες δεν υψώνονται στην τύχη».

«Μετά την ύψιστη αθλητική διάκριση που πέτυχε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio, η Κατερίνα Στεφανίδη ήλθε σήμερα να επιβεβαιώσει πως είναι η κορυφαία αθλήτρια επί κοντώ των τελευταίων ετών. Η ελληνίδα αθλήτρια, που συνδυάζει τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις με σπουδές υψηλού επιπέδου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ικανότητα, ο προγραμματισμός, η στοχοπροσήλωση και πάνω από όλα η σκληρή προσπάθεια υψώνουν τις σημαίες στον ψηλότερο ιστό» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε και απόψε στο Λονδίνο την τεράστια κλάση της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Πλέον είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή Ολυμπιονίκης.

Η νέα τεράστια επιτυχία της έδειξε στα πέρατα του κόσμου ότι ο ελληνικός αθλητισμός μάχεται και παρά τις δυσκολίες πρωταγωνιστεί!
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα