Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Υπερψηφίστηκε τροπολογία για τον «ιερό» φόρο του Αγ. Όρους

«Ιερός» αναδεικνύεται ο... Φόρος Μεγάλης ακίνητης Περιουσίας του Αγίου Όρους.
Οι Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων ) επανέφεραν τροπολογία με την οποία ζητούν να «καθαρίσουν» τυχόν εκκρεμότητες που έχουν διάφορες μονές με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (το 2013 ενσωματώθηκε στον ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα εντός και εκτός μοναστικής Πολιτείας,
Την ίδια τροπολογία είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αν και την είδε θετικά τελικά δεν την ενσωμάτωσε τελικά στο νομοσχέδιο. Έτσι οι «τρείς» επανήλθαν καταθέτοντας τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το οποίο ψηφίζεται σήμερα.
Σημειώνεται ότι το κείμενο της τροπολογίας είναι τόσο τεχνικό και λεπτομερές που «αποκαλύπτει» από μόνο του ότι δεν έχει συνταχθεί από βουλευτές και αλλά από αρμόδιους παράγοντες με πλήρη γνώση του αντικειμένου.
Σημειώνεται ακόμη ότι η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό κ. Παππά και υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων. ΔΗΣΥ και ΚΚΕ ψήφισαν παρών, ενώ το Ποτάμι ψήφισε ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα