Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Έχεις iphone; Προσοχή: Ιός ενεργοποιεί την κάμερα όταν σκρολάρεις στο Facebook

Ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών έχει προκαλέσει ένας «ιός» που επιτρέπει στο Facebook να έχει πρόσβαση στην κάμερα κινητών iPhone, ακόμα και χωρίς την άδεια του χρήστη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, οι χρήστες του Facebook κατηγορούν τη δημοφιλή εφαρμογή, για κατάχρηση της ιδιωτικότητάς τους, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει πως όντως υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένα κινητά και να ενημερώνει ότι διεξάγει σχετική έρευνα.
Σύμφωνα με καταγγελία χρήστη, η εφαρμογή του Facebook ενεργοποιεί την κάμερα στα iPhone χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες τους, την ώρα που την χρησιμοποιούν.
Το πρόβλημα φαίνεται ότι εμφανίζεται μόνο στα smartphones που έχουν το λειτουργικό iOS 13.2.2 και παρουσιάζεται όταν ο χρήστης μετακινείται γρήγορα ή πατάει πάνω σε φωτογραφίες μέσα στην εφαρμογή.
Το Facebook απάντησε αμέσως στα πυρά που δέχθηκε και ανακοίνωσε ότι ξεκινά σχετική

έρευνα για το περιστατικό.
Μάλιστα ένας εκπρόσωπος του Facebook απάντησε στη DailyMail σχολιάζοντας «Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως η εκδοχή 244 της εφαρμογής του Facebook για iOS συσκευές πραγματοποιεί λανθασμένα έναρξη του «landscape mode». Για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα την προηγούμενη εβδομάδα, στις 8 Νοεμβρίου, παρουσιάσαμε ένα «bug»... έναν ιό που ανάγκαζε την εφαρμογή να ανοίγει αυτόματα την κάμερα του κινητού, όταν ο χρήστης πατούσε πάνω σε φωτογραφίες». Και πρόσθεσε, «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να δείχνει πως φωτογραφίες ή βίντεο χρηστών έχουν αποθηκευθεί στα δεδομένα του Facebook, εξαιτίας αυτού του «bug»». Ενώ, τόνισε πως έχουν επικοινωνήσει με την Apple για να διορθωθεί οριστικά το πρόβλημα.
Παρόλο που το πρόβλημα μοιάζει να είναι κάποιο σφάλμα, έχει προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες, οι οποίοι αναρωτιούνται για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας τους και πως η εφαρμογή άνοιγε την κάμερα χωρίς να ενημερώσει ή να ζητήσει την άδεια του χρήστη, τη στιγμή που ενεργοποιούνταν η κάμερα.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα