Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Η Ρωσία ξεκινά μαζικούς εμβολιάσμους για τον κορωνοϊό τον Οκτώβρη -Αμφιβολίες στη διεθνή κοινότητα

Ειδικός με στολή, μάσκα και γάντια προστασίας από τον κορωνοϊό, κρατά εμβόλιο στο χέρι
Ειδικός με στολή, μάσκα και
γάντια προστασίας από τον
κορωνοϊό, κρατά εμβόλιο στο
χέρι / Φωτογραφία: Shutterstock
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Οι υγειονομικές Αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν πως ετοιμάζονται να εμβολιάσουν μαζικά τους πολίτες της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός υγείας της Ρωσίας, Μικαήλ Μουράσκο το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό θα χορηγηθεί αρχικά σε γιατρούς και δασκάλους. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ρωσία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στο πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό μέσα στον Αύγουστο.
Επιτυχημένο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λένε Ρώσοι επιστήμονες
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμάλιεβα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό και βρίσκεται στη διαδικασία εγγραφής του σκευάσματος.
«Σχεδιάζουμε να διατάξουμε εμβολιασμούς τον Οκτώβριο» είπε ο Ρώσος υπουργός Υγείας. Οι επιστήμονες του εν λόγω ινστιτούτου δήλωναν ήδη από τον περασμένο μήνα, πως ένα εμβόλιο με βάση τον αδενοϊό, έδωσε επιτυχή αποτελέσματα.
Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για το ρωσικό εμβόλιο
Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται ανήσυχη απέναντι στην διαδικασία «fast-track» που υιοθετεί η Ρωσία στην εξέλιξη και την χορήγηση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, μιλώντας στο Κογκρέσο την Παρασκευή, δήλωσε πως ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ως τα τέλη του χρόνου.
«Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν εμβόλια τόσο νωρίτερα από εμάς, με τρόπο που να χρειαστεί να εξαρτιόμαστε από άλλες χώρες προκειμένου να προμηθευτούμε εμβόλια» συνέχισε ο λοιμωξιολόγος χωρίς να μιλήσει ευθέως για τις επιδιώξεις της Ρωσίας.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα