Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Υπάρχει κόντρα επιδημιολόγων – κυβέρνησης;


Η απάντηση Τσιόδρα
Όσο πιο ομογενοποιημένα είναι τα μηνύματα τόσο το καλύτερο, σχολίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των συστάσεων των επιδημιολόγων και των αποφάσεων της κυβέρνησης
Όσο πιο ομογενοποιημένα είναι τα μηνύματα τόσο το καλύτερο, σχολίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των συστάσεων των επιδημιολόγων και των αποφάσεων της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό, ο κ. Τσιόδρας
-αποφεύγοντας στην ουσία να δώσει ξεκάθαρη απάντηση- υποστήριξε σχετικά με τη συμπεριφορά των νέων απέναντι στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας πως η παρέμβασή μας πρέπει να είναι συμβουλευτική και όχι τιμωρητική.
«Ο νέος αμφισβητεί τα πράγματα πιο εύκολα, έχει νόημα μια επικοινωνιακή στρατηγική που θα είναι συμβουλευτική» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες και πολιτεία μαζί προσπαθούμε να λύσουμε τον γρίφο. «Εμείς κοιτάμε τα αυστηρά επιδημιολογικά δεδομένα που μπορούν να τινάξουν τον προϋπολογισμό στον αέρα» σχολίασε, λέγοντας με έμφαση πως «δεν υπάρχει αντίπαλος σε αυτή την προσπάθεια».

Η πολιτεία αποφασίζει, οι επιδημιολόγοι προτείνουν, επανέλαβε ο καθηγητής.

Στο πλαίσιο αυτό, έφερε ως παράδειγμα την αύξηση της πληρότητας των πλοίων που, όπως είπε, πριν 15 ημέρες η επιτροπή είχε εισηγηθεί την αύξηση της πληρότητας λαμβάνοντας υπόψιν άλλα επιδημιολογικά δεδομένα τότε. «Τώρα έχει αλλάξει η εικόνα. Όταν αλλάζει η εικόνα, επανατοποθετούμαστε και εισηγούμαστε κάποια πράγματα».

«Οι λοιμωξιολόγοι παρουσιάζουν επιστημονικά κριτήρια, ενώ η πολιτεία αποφασίζει» κατέληξε.
Η απάντηση Χαρδαλιά

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση, ζητώντας από τους νέους να συμβάλλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.
tanea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα