Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΑΣΕΠ-Ειδική Αγωγή: Οι δηλώσεις περιοχών προτίμησης (Οδηγίες)

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ της Ειδικής Αγωγής.
Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της δημοσίευσης της με αριθμ. πρωτ. 99231/Ε1/24-7-2020 (ΦΕΚ 26/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/27.7.2020, ΑΔΑ: ΩΛΒΧ46ΜΤΛΗ-3Υ4) Πρόσκλησης για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ61, ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΤΕ01, ΤΕ02 και ΤΕ16, εγγεγραμμένων στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ του ΑΣΕΠ (Γ΄ 937, όπως τροποποιήθηκε με το Γ΄1170 και Γ΄ 908, όπως τροποποιήθηκε με το Γ΄1171), καλούνται οι εγγεγραμμένοι στους ως άνω τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν αίτηση-δήλωση περιοχών

προτίμησης για μόνιμο διορισμό.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 (υπ’ αριθμ. 100541/Ε1/28.7.2020, ΑΔΑ: Ψ5ΚΡ46ΜΤΛΗ-ΞΒ4) έγγραφο του ΥΠΑΙΘ).
Η πρόσκληση σε μορφή pdf
Η σχετική εγκύκλιος σε μορφή pdf
Παράλληλα, το ΟΠΣΥΔ δημοσίευσε εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήσεων για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.
Με την εισαγωγή του υποψηφίου στο ΟΠΣΥΔ εμφανίζεται η αρχική σελίδα καλωσορίσματος.
Στην σελίδα αυτή ο υποψήφιος ενημερώνεται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του συστήματος και έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει τα εγχειρίδια χρήσης της εφαρμογής επιλέγοντας με αριστερό κλικ πάνω στο σχετικό σύνδεσμο.
Στο κεντρικό μενού πάνω από την αρχική σελίδα εμφανίζεται το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργικοτήτων που έχει ένας χρήστης στο ΟΠΣΥΔ. Συγκεκριμένα, στην κορυφή κάθε σελίδας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:
Αρχική
Φάκελος
Αιτήσεις
Ιστορικό Αιτήσεων
Στο κεντρικό μενού δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο να επιλέξει το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται οι δυνατές επιλογές των τύπων αίτησης που δύναται να συμπληρώσει και να υποβάλει.
Προσοχή! Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση διορισμού για περισσότερους από ένα κλάδους, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο.
Στη συνέχεια, εμφανίζονται οι επιλογές που αντιστοιχούν στις αιτήσεις που μπορεί να υποβάλει ο υποψήφιος ανά κλάδο. Αμέσως μετά την επιλογή της αίτησης εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα κάποια προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, καθώς και ο κλάδος του.
Στο πλαίσιο με τον τίτλο «Περιοχές Προτίμησης», εμφανίζονται όλες οι περιοχές για τις οποίες ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση. Ο υποψήφιος στο συγκεκριμένο πλαίσιο έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.
Η επιλογή της περιοχής γίνεται με τα βέλη (αριστερά – δεξιά) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου είτε με διπλό κλικ πάνω στην επιθυμητή περιοχή.
Στο πλαίσιο με τίτλο «Επιλεγμένα» ορίζεται η σειρά προτίμησης με τη χρήση των αντίστοιχων βελών (πάνω – κάτω) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου.
Προσοχή! Το πεδίο προτίμησης περιοχών είναι υποχρεωτικό. Ο υποψήφιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αίτηση αν δεν δηλώσει τουλάχιστον μία προτίμηση.
Όταν ο υποψήφιος επιλέξει όλες τις περιοχές που επιθυμεί και εφόσον βεβαιωθεί ότι εμφανίζονται με τη σειρά που επιθυμεί, διαβάζει το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης που ακολουθεί και επιλέγει το κουμπί «Καταχώριση».
Ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε επιθυμεί τα στοιχεία της αίτησης του ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ που έχει χορηγηθεί.
Προσοχή! Κατά την πρώτη Καταχώριση της αίτησης το σύστημα παράγει ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου, που αποτελεί μοναδικό αναγνωριστικό της αίτησης. Για τη διευκόλυνση του υποψηφίου, ο αριθμός πρωτοκόλλου μιας καταχωρισμένης αίτησης εμφανίζεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας της αίτησης κατά την προβολή της (Εικόνα 9).
Δείτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα