Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Βίντεο -ντοκουμέντο από την πτώση του αεροσκάφους στις Σέρρες

Βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, με την τρελή πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.
Άγιο είχε τόσο ο νεαρός πιλότος, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς ένας αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, αποδείχθηκε σωτήριος.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ο νεαρός δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.
Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της. Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να

βοηθήσει το παιδί της ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο και να καμαρώνει από υπερηφάνεια.
Το συμβάν πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 όταν ο πιλότος προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε οικήματα της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας.
Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη. Σημειώνεται δε, ότι -σύμφωνα με το thessnews.gr- μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με το ΕΚΑΒ το οποίο δεν έφθασε ποτέ.
«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Μπακάλης.
Στις 9:10 περίπου ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κ. Μπακάλης.
Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός ενώ αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», σύμφωνα με την εκτίμησή του.
Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.
Στο μονοκινητήριο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής του ο οποίος τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του serraikanea.gr, χειριστής του μονοκινητηρίου ήταν ένας 19χρονος, που κατάγεται από την περιοχή. Ο νεαρός πιλότος, φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω σε πλάτανο και έπεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα