Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Μερικό Lockdown στον Πόρο: Περιοριστικά μέτρα για 10 ημέρες μετά τα 15 κρούσματα

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΙΣ 11, ΕΩΣ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Στον Πόρο βρέθηκαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ λαμβάνοντας δεκάδες δείγματα προς εξέταση, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος του κορονοϊού στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ληφθεί πάνω από 100 δείγματα για τεστ, ενώ γύρω στα 15 φέρονται να είναι τα θετικά, μέχρι σήμερα.
Έτσι, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων, υιοθετώντας επί της ουσίας τα μέτρα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Πόρου

νωρίτερα σήμερα.
Τα μέτρα, που θα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00, κρίνονται απαραίτητα, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 αι αφορούν σε :
● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).
Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ
“Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί μας και δεδομένων των οδηγιών που έχουν απευθυνθεί από τους αρμόδιους φορείς σε όλους τους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της αυξημένης επικινδυνότητας διάδοσης της νόσου την τρέχουσα περίοδο, ενημερώνουμε ότι με κατεπείγουσα Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι, επικαιροποιήθηκαν τα ειδικά τοπικά μέτρα που έχει καθορίσει με πρωτοβουλία του ο Δήμος μας προς αποφυγή διάδοσης της νόσου:
Α. Λειτουργία Δήμου: Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ αποστάσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα