Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δις ισόβια στον 32χρονο Αλβανό για τη δολοφονία στον Καρτελά Κυπαρισσίας

Ισόβια στον 26χρονο Ρομά, κάθειρξη και ελεύθερη η 32χρονη Ελληνίδα
Ξημερώματα της Τρίτης και έπειτα από πολύωρη διάσκεψη, από το απόγευμα της Δευτέρας, εξέδωσε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας την απόφαση για την άγρια δολοφονία του 31χρονου Αλβανού εργάτη γης το Νοέμβριο του 2022 στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας.
Με την απόφασή του το δικαστήριο απέδωσε το βασικό ρόλο για τη δολοφονία και τη ληστεία του εργάτη γης στον 32χρονο ομοεθνή του, επιβάλλοντάς του δις ισόβια για τις βασικές κατηγορίες, ενώ στον 26χρονο Ρομά αποδόθηκε η συναυτουργία στη ληστεία και η συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβάλλοντάς του ισόβια και κάθειρξη 12 ετών αντίστοιχα. Τέλος, ιδιαίτερη θετική ήταν η εξέλιξη για την 32χρνη Ελληνίδα, που ήταν συγκατηγορούμενή τους, με τις ίδιες κατηγορίες, η οποία αθωώθηκε για την ανθρωποκτονία και της αποδόθηκε η κατηγορία της απλής συνέργειας για τη ληστεία. Της αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό και δόθηκε ανασταλτικό στην έφεσή της, με το δικηγόρο της Χαράλαμπο Αβραμίδη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση.
Ισόβια
Η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και αμέσως μετά ξεκίνησε η διάσκεψη των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Τις πρώτες πρωινές ώρες δε, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία επιβολής των ποινών.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 32χρονος Αλβανός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ του επιβλήθηκαν δις ισόβια. Επίσης, για τις πλημμεληματικές πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, για το δοκάρι που χρησιμοποίησε κατά τη δολοφονία, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών.
Το δικαστήριο έκρινε τον 26χρονο Ρομά κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν 3 ένορκοι) ένοχο για ληστεία κατά συναυτουργία και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Επίσης, κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν 3 ένορκοι) κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 12 ετών, ενώ κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Ελεύθερη
Η 32χρονη Ελληνίδα κρίθηκε ομόφωνα αθώα για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αθώα για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στη ληστεία. Της επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 7 ετών, της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και δόθηκε στην έφεση ανασταλτικός χαρακτήρας, κι έτσι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα μείνει ελεύθερη.
Μάλιστα, για τη θετική αυτή έκβαση για τη γυναίκα ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αβραμίδης δήλωσε: «Ήταν μια μακρόχρονη διαδικασία, η οποία διεξήχθη σε τέσσερις συνεδριάσεις του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας. Μια άψογη διαδικασία από το δικαστήριο, που εξέδωσε μια δίκαιη κρίση όσον αφορά στη δεύτερη κατηγορουμένη. Αποδείχθηκε στο δικαστήριο αυτό, που φώναζε από την πρώτη στιγμή, ότι ουδέποτε τέλεσε ανθρωποκτονία και ήταν αθώα, όπως και κρίθηκε. Είχε μια πολύ μικρή συμμετοχή στην αφαίρεση χρημάτων από το θύμα, τα οποία σε κάθε περίπτωση ουδέποτε βρέθηκαν στην κατοχή της. Γι’ αυτό το λόγο και αφέθηκε ελεύθερη από το δικαστήριο μέχρι την εκδίκαση του εφετείου».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των τριών, όπως κατηγορούνταν, κάτι που αν γινόταν δεκτό, θα επέφερε δις ισόβια στον κάθε ένα κατηγορούμενο.
Εκείνο το βράδυ όλοι μαζί βρέθηκαν σε μπαράκι της Κυπαρισσίας, με το θύμα να έχει πάνω του 12.000 ευρώ, αλλά όταν βρέθηκε νεκρός, τα χρήματα είχαν κάνει «φτερά».
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα