Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ! ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ θΑΥΜΑΣΜΟ ΜΑΣ!

 

Επίθεση Μπέου στον Πατέρα για τις κασέτες

Ως προϊόν κακοπροαίρετης συρραφής πολλαπλών τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Νικόλα Πατέρα, χαρακτήρισε ο Αχιλλέας Μπέος τις κασέτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Αλέξη Κούγια.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου:
«Ασχολούμαστε με μια στημένη υπόθεση από έναν άνθρωπο που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος. Σκοπός του ήταν να στιγματίσει εμένα προσωπικά , αφού εγώ ήμουν η αιτία να απομυθοποιηθεί μετά τη ρήξη που είχαμε στο Δ.Σ. της Λίγκας στις 17 Δεκεμβρίου. Μετά αποχώρησε  για πάντα από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο Ν. Πατέρας. Είχαμε πολλές  επαφές κάθε ημέρα και μου είχε  εκμυστηρευτεί πως είχε καταγεγραμμένες
 συνομιλίες πολλών ανθρώπων, αλλά δεν πίστευα πως  θα έκαναν το ίδιο και για τις δικές μας συζητήσεις. Αυτά που αναφέρονται στις κασέτες είναι προϊόντα υποκλοπής και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν αποδεικνύεται διάπραξη από μέρους μου οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος και καλό είναι να ρωτήσετε τις νομικές σας υπηρεσίες να σας πουν αν αυτά που λέω  ισχύουν ή όχι. Μην ακούτε μόνο την πλευρά του κ. Κούγια. Υπάρχουν και καλύτεροι δικηγόροι. Υποκλοπέας είναι ο κ. Πατέρας και θα αποδειχθεί στη δικαιοσύνη όπου θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Ολα είναι συρραφή αποσπασμάτων, κατασκευασμένα όλα στα  μέτρα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα. Για τον υποκλοπέα  Ν. Πατέρα και τον αντιφατικό Α. Κούγια ισχύει το πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Προκαλώ οποιονδήποτε  να καταγγείλει ενέργειά μου που είναι αντίθετη με την ελληνική δικαιοσύνη. Οσο για τις διαφορές μας με τον κ. Δαλούκα, θα τις λύσουμε στα  δικαστήρια. Ουδέποτε επικοινώνησα μαζί του την παραμονή τού αγώνα Αρη- Παναθηναϊκού. Πράγματα, μετά τον αγώνα μιλήσαμε σε  έντονο ύφος με αφορμή το γνωστό πέναλτυ.Καλώ τον εισαγγελέα να  κάνει άρση του απορρήτου του δικού μου τηλεφώνου αλλά και του Ν. Πατέρα την επομένη του αγώνα Αρη-Παναθηναϊκού. Αυτή η βρωμερή υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μπέου, ο κ. Πατέρας έκανε την εξής δήλωση:

«Ό κ. Μπέος εκτός από πετυχημένος παράγοντας , πολυτάλαντος και λαλίστατος, μας απέδειξε σήμερα ότι  είναι και εξαιρετικός σεναριογράφος. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δώσει κασέτες σε οποιονδήποτε διότι δεν έχω κασέτες στην κατοχή μου. Εάν είχαν έρθει κασέτες στην κατοχή μου θα τις είχα δώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τέλος, όσον αφορά στους συκοφαντικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς του κ. Μπέου, του θέματος θα επιληφθεί η δικαιοσύνη, όπου θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».

-----------------------------------------------------------------
«Ο αντίδικος του Μπέου ονομάζεται Κούγιας»
Μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μπέου, ο κ. Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση:

«Πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους μόλις βγήκα από δικαστήριο του Πειραιά, το απολογητικό υπόμνημα -συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου. Ο κ. Μπέος θα πρέπει να μάθει ότι η Δικαιοσύνη , αυτόν που κάνει έγκλημα και το παραδέχεται και ζητάει ειλικρινή συγγνώμη, τον μεταχειρίζεται με επιείκια. Εκείνον όμως που νομίζει ότι οι δικαστές  είναι διανοητικά καθυστερημένοι και ότι έχουν κάνει λοβοτομή και μπορούν να δεχθούν τους πιο παράλογους ισχυρισμούς, τον τιμωρεί πραγματικά. Ο κ. Μπέος επίσης  θα πρέπει να μάθει ότι τις ποινικές του παραβάσεις δεν θα τις κρίνουν πάντοτε στα  τακτικά δικαστήρια πρώην διορισμένοι τακτικοί δικαστές όπως έγινε στην πρόσφατη υπόθεση του Δήμου Νέας Σμύρνης. Αυτή τη φορά ο αντίδικος και ενδιαφερόμενος ονομάζεται Αλέξιος Κούγιας».

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από τον δικηγορικό σύλλογο την άρση του δικηγορικού απορρήτου, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των κασετών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος  Αδαμίδης, αναμένεται να αποστείλει ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία θα ζητάει να αναλάβει προσωπικά την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Θάτσερ στην Αγγλία. Η επιστολή θα κοινοποιηθεί και στους κ.κ. Γερουλάνο, Μπιτσαξή και Πιλάβιο.

-----------------------------------------------------------------

Δαλούκας - Βοργιάς κατέθεσαν για τις κασέτες

Στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα  Σιμιτζόγλου κατέθεσαν οι Γ. Δαλούκας και Σωτήρης Βοργιάς.

Οι καταθέσεις αφορούσαν στο θέμα με τις κασέτες και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πρώτος κατέθεσε ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έφερε στο προσκήνιο την περιβόητη υπόθεση με τις κασέτες, με όσα αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Οταν αποχώρησε από την Ευελπίδων, ο κ. Βοργιάς υποστήριξε:  « Η προανάκριση είναι μυστική, ελπίζω αυτή τη φορά κάτι να βγει».

Μετά τον κ. Βοργιά κατέθεσε ο κ. Δαλούκας για περίπου μιάμιση ώρα. Ο κ. Δαλούκας έφυγε γρήγορα γρήγορα όταν τελείωσε η κατάθεση. Συνοδευόταν από τον δικηγόρο του.  Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις οι κ.κ. Μπέος, Κούγιας, Πατέρας.

Ολοι εκτιμούν πως η διαδικασία θα συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς καθώς όλοι επιθυμούν να πέσει φως στην υπόθεση.
Να τονιστεί ότι και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας  της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, ζήτησε τα στοιχεία από τον κ. Σιμιτζόγλου, ώστε να αποδώσει και αυτός ευθύνες εκεί που πρέπει.

-----------------------------------------------------------------

Γερουλάνος: «Να βγει το ποδόσφαιρο από τον βούρκο»
Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα κάνει  ο,τι είναι εφικτό, για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο για βγεί από τον βούρκο.

Η δήλωση του κ Γερουλάνου έχει ως εξής:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, ώστε να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο που βρίσκεται, ενώ οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Αυτό το οποίο επείγει είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να γνωρίζει ο ελληνικός λαός κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, είτε μιλάμε για βία, είτε για διαφθορά.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο σκάβει από μόνο του το λάκκο με τη βία και τη διαφθορά. Δική μας δουλειά δεν είναι να βάλουμε την ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο, αλλά να το βγάλουμε από το σημείο όπου βρίσκεται.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεκινώντας από τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Ο ρόλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι κομβικός. Την στηρίζουμε και την παροτρύνουμε για να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Στηρίζουμε απολύτως την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εάν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, η Πολιτεία θα διακόψει τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε στον βούρκο, αλλά να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από αυτόν».

-----------------------------------------------------------------

Η επιστολή Αδαμίδη στον Πρωθυπουργό για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, επιστολή στην οποία  καταγράφει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η επιστολή του κ Αδαμίδη:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά τα τελευταία επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας, διαφθοράς και αναξιοπιστίας που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της Ελλάδας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε προς εσάς και παράλληλα να παρακαλέσουμε για την άμεση και προσωπική παρέμβασή σας στην κατεύθυνση της άμεσης και ουσιαστικής εμπλοκής της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να εκκαθαριστεί η κόπρος του Αυγεία που έχει συσσωρευτεί και απειλεί να μας καταπνίξει όλους.
Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος που όζει, όπου λαθροβιούν παρασιτικά και κακοποιά στοιχεία επιδιδόμενα σε ένα όργιο διαφθοράς υπό την πλήρη αδυναμία των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου να αντιδράσουν αλλά και την γενικευμένη πεποίθηση ότι στην Ελλάδα «έτσι λειτουργεί το σύστημα». Στην πραγματικότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο μεταφέρθηκαν επί τα χείρω και διογκούμενες όλες οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση που ζούμε ως χώρα σήμερα: γενικευμένη ανομία, ευνοιοκρατία, μαύρο χρήμα, φορολογική ασυνέπεια, διαφθορά, εκβιασμοί, πεποίθηση ατιμωρησίας και όλα αυτά υπό το πλέγμα μιας γενικευμένης συνενοχής.
Όλα αυτά οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του λαοφιλέστερου αθλήματος στην Ελλάδα. Είναι διαπιστωμένο ότι με το ποδόσφαιρο – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – ασχολούνται στην Ελλάδα μερικά εκατομμύρια φίλαθλοι. Κυκλοφορούν οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ενώ υπάρχει και ένα τουλάχιστον συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές που επί της ουσίας στηρίζεται στο ποδόσφαιρο. Κι όμως, στα γήπεδα της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Superleague) δεν συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα περισσότερες από 50.000 - 60.000 φίλαθλοι συνολικά. Ο λόγος είναι απλός και αφορά στη συνολική ηθική κατάρρευση του αθλήματος στα μάτια του φίλαθλου κόσμου.
Προσφάτως γίναμε μάρτυρες θλιβερών και πρωτοφανούς χαρακτήρα επεισοδίων σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, τα οποία μάλιστα έκαναν το γύρο του κόσμου για πολλοστή φορά. Εδώ και ενάμιση χρόνο φτάνουν συνεχώς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συστάσεις από την UEFA αναφορικά με αγώνες με προκαθορισμένα για στοιχηματικούς σκοπούς αποτελέσματα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ανάμεσα στους Έλληνες φιλάθλους ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας είναι ο παράδεισος του παράνομου στοιχηματισμού για όποιον έχει τις «κατάλληλες πληροφορίες».
Τις τελευταίες εβδομάδες η κοινή γνώμη της χώρας (και όχι μόνο η φίλαθλη Ελλάδα) γίνεται μάρτυρας συνομιλιών παραγόντων που κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα και στο διαδίκτυο και παντού, όπου ευθέως γίνεται λόγος για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, για επηρεασμό διαιτητών ακόμα και σε διεθνή παιχνίδια, και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η εύκολη απάντηση σε όλα αυτά θα ήταν να πούμε όλοι μας ότι πρόκειται για ένα θέμα του ποδοσφαίρου το οποίο θα το λύσουν τα ίδια τα θεσμικά του όργανα. Αυτή υπήρξε η στάση στρουθοκαμήλου της Ελληνικής Πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επέτρεψε να επωαστούν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που σήμερα μας απειλούν όλους, και είναι μια απολύτως εσφαλμένη στάση:
- Είναι εσφαλμένη διότι το ποδόσφαιρο στην ουσία επιχορηγείται και μάλιστα αδρά από την Ελληνική Πολιτεία μέσω της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. (δηλαδή με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων) με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η δε φημολογούμενη από πλευράς της πολιτείας συρρίκνωση ή εξάτμιση της επιχορήγησης δεν αποτελεί λύση, αντίθετα όπως καθίσταται σαφές πολλαπλασιάζει τη συμπτωματολογία αυτών το αθλητικών καρκινωμάτων.
- Είναι εσφαλμένη διότι η απαξίωση του ποδοσφαίρου ως εμπορικού προϊόντος με τεράστιους τζίρους και κύκλο εργασιών αποστερεί από το κράτος φορολογικά έσοδα που θα μπορούσε να έχει και τα οποία σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού θα μπορούσαν να είναι υπερπολλαπλάσια.
- Και τέλος, είναι εσφαλμένη διότι στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία σήμερα υπονομεύει στην πραγματικότητα το σύνολο των προσπαθειών της χώρας να βγει από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Σε μια περίοδο που το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση της αξιοπιστίας της προς το εξωτερικό, αλλά και η προσπάθειά της να πείσει τους Έλληνες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας για την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας και τη μετάβαση σε ένα καθεστώς υπευθυνότητας, ευνομίας και σεβασμού των νόμων, αυτό που το ελληνικό ποδόσφαιρο αναδύει είναι ότι αφενός μεν στην Ελλάδα υπάρχει ένα «κλειστό» σύστημα που ανατροφοδοτείται και παράγει ατιμώρητο διαφθορά, σήψη και οργανωμένη και κατευθυνόμενη βία, οι οποίες μάλιστα επιβραβεύονται και με τίτλους εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και με «τίτλους τιμής» των υπευθύνων, με την ανοχή της πολιτείας και χωρίς κανένας να απασχολείται, και αφετέρου ότι την στιγμή που το κράτος απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα των πολιτών και τον σεβασμό των νόμων και την αλλαγή νοοτροπιών για την έξοδο από την κρίση, την ίδια στιγμή ανέχεται την λειτουργία ενός διεφθαρμένου συστήματος αποφεύγοντας να ασχοληθεί μαζί του, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας το σκόπιμα και ως βαλβίδα εκτόνωσης κοινωνικών εντάσεων.
Όπως αντιλαμβάνεστε κ. Πρωθυπουργέ, η Ελληνική Πολιτεία βγαίνει από τη συγκεκριμένη κατάσταση πολλαπλώς ζημιωμένη και σε ηθικό και σε υλικό επίπεδο. Και φυσικά δεν μπορεί να επιτρέψει να διαιωνίζεται μια κατάσταση η οποία προσβάλλει βάναυσα και το κύρος της χώρας και τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί κατά συνέπεια να μένει άλλο απαθής απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία ταλαιπωρούν και ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.
Για πολλά χρόνια το ελληνικό κράτος θεωρούσε ότι μπορούσε να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με παρεμβάσεις ήσσονος σημασία και νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες απλά ανέθεταν κάθε φορά στο λύκο περισσότερες εξουσίες για να φυλάει τα πρόβατα αποτελεσματικότερα! Το περίφημο νομοθετικά κατοχυρωμένο «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» κατέστησε το ποδόσφαιρο ένα άβατο που σήμερα στραγγαλίζει όλες τις υγιείς δυνάμεις μέσα στο κλίμα σήψης που επέτρεψε να ανατραφεί.
Νομίζουμε κ. Πρωθυπουργέ ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας στο υψηλότερο επίπεδο, με την άμεση εμπλοκή σας στην κατεύθυνση της απόλυτης κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, εάν είναι ανάγκη και με θυσίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στους προσεχείς μήνες η Ελληνική Πολιτεία πρόκειται να δώσει νέες άδειες στοιχηματισμού σε εταιρείες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.
Η δραστηριοποίηση εταιρειών στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπό το συγκεκριμένο καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην ουσία δεν θα είναι τίποτα άλλο από την επίσημη αδειοδότηση ενός μηχανισμού καταλήστευσης του ελληνικού λαού προς όφελος μερικών επιτηδείων.
Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της χώρας και ένας από τους συλλόγους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαφθοράς και των μεθοδεύσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με απώλειες τίτλων και τεράστια οικονομική ζημία. Από πλευράς μας θα χαιρετίσουμε και θα συνδράμουμε κάθε πρωτοβουλία σας στην συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία και θεωρούμε πλέον επιβεβλημένη»

3 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 12, 2011

    θΑ ΑΚΡΙΒΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!
    ΒΟΥΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 12, 2011

    ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ!
    ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαρτίου 12, 2011

    Ακουσα ότι κάποιος μεγαλοπαράγοντας απαγόρευσε να γραφτεί το ονομά του Εφημερίδες, κανάλια, blogers και απειλεί με μυνήσεις!
    Ποιός να είναι άραγε; Και τι δείχνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα