Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κινητοποιήσεις στην Τριφυλία οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί


Γράφτηκε από τον Kώστας Μπούρας
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και στην επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν χθες το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου μέλη των Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας. Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε εκδήλωση στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, ενώ την επόμενη μέρα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα θα γίνει συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία.
Μιλώντας για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Παντελής Μπαζάνος τόνισε μεταξύ άλλων: "Με τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεχόμαστε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις, στους μισθούς μας, στις συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα στο σύνολό του, στην παιδεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά. Γίνεται ένα ακόμα βήμα για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και τη βαθιά υποβάθμιση της ζωής μας. Οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν κατά 33% (2009-2013). Εγινε πιο αυστηρό και άδικο το πειθαρχικό δίκαιο, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται ο εκπαιδευτικός για το παραμικρό στα πειθαρχικά συμβούλια. Εγινε μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 12% (2010-2012) και παράλληλα μείωση των αναπληρωτών κατά 87. Tο σχολείο δεν το βελτιώνει ο φόβος, ο ανταγωνισμός, η ατέλειωτη μέτρηση και η συνεχής βαθμολόγηση κάθε δραστηριότητας. Tο σχολείο το βελτιώνει η στήριξή του -σε χρήματα, σε υποδομές, σε προσωπικό. Tο σχολείο το βελτιώνει η δυνατότητα του εκπαιδευτικού να μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα το περιεχόμενο της διδασκαλίας του, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών του. Tο σχολείο το βελτιώνει η ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, το βελτιώνει ο κοινός αγώνας μας για την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας".

Ο γενικός γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Δημήτρης Στυλιανός επισήμανε: "Μπορούμε με την καθημερινή μας δράση και τους ανυποχώρητους αγώνες μας να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις, εγκλωβίζει στην αδιοριστία και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την πολιτική που υπονομεύει τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλειας".

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας σημείωσε: "Η κοινή παρουσία των δύο συλλόγων δείχνει ότι η εκπαίδευση είναι μία και αδιαίρετη. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ παλεύουν μαζί. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές βιώνουν την ίδια σκληρή πραγματικότητα. Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας είναι πάντα στη βάση προειλημμένων αποφάσεων. Γίνεται διάλογος για εμάς, χωρίς εμάς. Για την εκπαίδευση, χωρίς την εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί δε λένε όχι άκριτα σε όλα. Δεν αρνούνται την αξιολόγηση. Λέμε ναι όμως σε μια αξιολόγηση με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια με τελικό στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Λέμε όχι στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, γιατί όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή".

8 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 17, 2013

    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ!!!!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΛΕΤΕ;
    ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!!ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 17, 2013

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ....ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ;
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ;ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ....ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ.....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    Καλά τα λέτε κοι Παντελή Μπαζάνο και Δημήτρη Στυλιανέ, αλλά καλό θα ήταν πρώτα να τα πείτε στους ....συναδέλφου σας συνδικαλιστές, οι οποίοι άλλα λέν και άλλα κάνουν! Δεν μπορεί ο καθένας που κάνει τον συνδικαλιστή να είναι παράδειγμα .....για αποφυγή!!!!! Προστατέψετε τους εαυτού σας, από αμετροεπείς,εμπαθείς, φιλόδοξους και όλες αυτές που δεν έχουν κανένα ηθικό ή άλλο φραγμό για την ανέλιξή τους και προσπαθούν να αποκτήσουν υπόσταση πατώντας επί πτωμάτων συναδέλφων τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΊ ΣΑΣ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    pinete aima kyrioi, pinete to aima toy kosmaki kyriooi drakoyles.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    Έχω μια απορία: Πως γίνετε σοβαροί άνθρωποι σαν τον κο Μπαζάνο και τον κο Στυλιανό να ασχολούνται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ, ΜΟΥΓΓΑ!!!!!
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ (ΜΑΥΡΑ)ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ! ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΒΑΡΝΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2013

    ((Εγινε πιο αυστηρό και άδικο το πειθαρχικό δίκαιο, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται ο εκπαιδευτικός για το παραμικρό στα πειθαρχικά συμβούλια.))
    Κε Μπαζάνο δεν ειναι ετσι ακριβώς! Εσεις οι ίδιοι ή κάποιοι από εσας(οχι εσεις), προκειμένου να επειδείξετε το ανύπαρκτο ύψος σας χρησιμοποιείτε κάθε μέσο και μετά το παίζετε και μωρές......ότι τάχα δεν ξέρετε τίποτα. Στις άδικες τιμωρίες των 2 Φιλιατρινών νηπιαγωγών, που είσαστε; Γιατί όχι μόνο δεν πήρατε θέση αλλά κάποιοι από εσας, κάνατε ότι........κάνατε; Μήπως δεν το γνωρίζετε;
    Αλλά έστω και τώρα,περιμένω να δω τι θέση θα πάρετε! Τόσο ο καθένας ξεχωριστά , όσο και σαν σύλλογος!! Περιμένω να δω!!!!!!! Ειμαι σιγουρη! τόσο εσείς όσο και τα άλλα μέρη του προεδρείου ότι θα πάρετε θέση!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα