Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Προτιμότεροι οι Χρυσοχοϊδης και Κακλαμάνης από τον Ραγκούση, ε Βαγγέλη; #androulakis_skai

Androulakis_19112013.jpgΓράφτηκε από τον  epikairo-k
Στην παρουσία του στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του Skai, των Λυριντζή-Οικονόμου, ο Μίμης Ανδρουλάκης εξήγησε το λόγο που, μολονότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, δεν παρέδωσε την βουλευτική του έδρα, αν και προσφέρθηκε να το κάνει, "για λόγους ηθικής τάξεως" όπως δήλωσε και ο ίδιος.
Στην ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου γιατί ο Ανδρουλάκης δεν παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, εκείνος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Υπερασπίζομαι απολύτως τη γραμμή με την οποία κατεβήκαμε στις εκλογές, είμαι να ξέρετε σε πλήρη αντιστοίχηση με το εκλογικό ακροατήριο και για λόγους τάξης έθεσα την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος, αλλά μου είπαν ότι η παρουσία μου θα ήταν επικοδομητική' και στην ερώτηση του Οικονόμου "δεν είχατε πρόβλημα να παραιτηθείτε", ο Ανδρουλάκης απάντησε: "Βεβαίως, δεν έχω κάποιο τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να υπερασπίσουμε την εντολή που πήραμε".
Epikairo: Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 εξέλεξε στη Β' Αθηνών τέσσερις βουλευτές,  τους Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη, Ανδρουλάκη και Κακλαμάνη με πέμπτο κατά σειρά τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Κατά σειρά ο Λοβέρδος έφυγε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για να δημιουργήσει τη ΡΙΚΣΣΥ (μετέπειτα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) και ο Ανδρουλάκης ανεξαρτητοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2012, με αφορμή τη ψήφιση του "Μνημονίου 3".

Τι μας λέει σήμερα ο Μίμης; Ότι τότε προσφέρθηκε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. Σε περίπτωση όμως που γινόταν κάτι τέτοιο, τη θέση του θα έπαιρνε ο πρώτος επιλαχών, δηλαδή ο Ραγκούσης! Επειδή όμως ο Βενιζέλος δεν ήθελε να έχει στα πόδια του τον πρώην Υπουργό, προέτρεψε τον Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα, επειδή η παρουσία του θα ήταν περισσότερο επικοδομητική (για ποιον άραγε, για το ΠΑΣΟΚ που έχασε έναν βουλευτή ή για τον Ανδρουλάκη που δεν έχει ανάγκη την βουλευτική έδρα;) από εκείνη του Ραγκούση.

Τι αποδεικνύεται από την σημερινή δήλωση Ανδρουλάκη; Ότι ο Ραγκούσης θα ήταν "κακός μπελάς" για τον Βενιζέλο, γνωρίζοντας ότι η παρουσία στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ενός πολιτικού σαν τον Ραγκούση θα αποτελούσε ανάχωμα στα προσωπικά παιχνίδια που ήθελε να παίξει ο ίδιος. Επίσης θα αποτελούσε μια γνήσια φωνή μεταρρύθμισης, που θα υπερασπιζόταν τις μεταρρυθμίσεις και το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων Παπανδρέου, κάτι που δεν βόλευε την πολιτική "λήθης" και απαξίωσης της διετίας που ήθελε να περάσει ο Βενιζέλός τον πρώτο καιρό της συγκυβέρνησης.

Με απλά λόγια ο Βενιζέλος προτίμησε λόγω των ανασφαλειών του, όχι μόνο να παρακάμψει την προσωπική βούληση Ανδρουλάκη, αλλά να παρακάμψει και τη βούληση του λαού της Β' Αθηνών που ήθελε να εκπροσωπηθεί από τον Ραγκούση. Αλλά τι κατάφερε ο Βενιζέλος; Να εκπροσωπείται το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών από την μελλοντική μεταγραφή της ΝΔ Χρυσοχοϊδη (δεν ξεχνούμε το φιάσκο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ) και από τον Απόστολο Κακλαμάνη, που βρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1974! Προτιμότερα αυτά από πολιτικούς σαν τον Ραγκούση ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα