Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Είναι η δική μας ντροπή! Μια ανθρώπινη χωματερή»


«Εγκαταλελειμμένο. Είναι η δική μας ντροπή! Μια ανθρώπινη χωματερή» είπε στο «Θ» προβληματισμένος, στεναχωρημένος και οργισμένος, παράλληλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης, για την εικόνα που αντίκρισε στο ΚεΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών το πρωί της Πέμπτης.
Ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί το Κέντρο και να συζητήσει με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τις υπηρεσίες που παρέχει ή πρέπει να παρέχει. Δε φανταζόταν καν ότι αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα και λειτουργεί όπως όπως χάρη στη στήριξη απλών πολιτών, αφού από την Πολιτεία και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου έχει υπαχθεί και διοικητικά ανήκει (τώρα πια στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας), έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία χρόνια!
Ο κ. Μπασδάνης ξεναγήθηκε σε όλες τις πτέρυγες του Κέντρου και είχε μακρά συζήτηση με την προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Όπως είπε στο «Θ»: «Η εικόνα που αντίκρισα, συνδυασμένη με την εγκατάλειψη από πλευράς οργανωμένου κράτους, είναι σοκαριστική! Θα πω δύο πράγματα μόνο. Παρά τις προσπάθειες που κάνει το ελαχιστότατο, πια, προσωπικό, δεδομένου ότι έχουν φύγει υπάλληλοι οι οποίοι έχουν αποσπαστεί ή έχουν απομακυνθεί – δεν ξέρω πώς – υπάλληλοι με οργανικές,  που έπρεπε να υπηρετούν εκεί, η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι σοκαριστική και ενοχοποιητική, και για εκείνον που πάει εκεί και εν τέλει για όλη την κοινωνία.Θεωρώ ότι απέναντι στο ΚΑΦΚΑ πρέπει να σταθούμε όλοι υπεύθυνα, με τον ίδιο τρόπο που στεκόμαστε ως κοινωνία για το νοσοκομείο. Δεν έχει γίνει αυτό για το ΚΑΦΚΑ μέχρι τώρα, ενδεχομένως επειδή θεωρούμε ότι είναι κάτι το οποίο δε μας αγγίζει άμεσα, δε μας χρειάζεται άμεσα, όπως μας χρειάζεται ένα νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, είναι η σημερινή ντροπή, είναι η δική μας ντροπή! Είναι μια χωματερή, στην κυριολεξία, μια ανθρώπινη χωματερή. Θα πρέπει ο Δήμος και όλη η κοινωνία να πιέσουν, σε πρώτη φάση, να επανέλθουν όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν αποσπαστεί και έχουν οργανικές θέσεις. Σε δεύτερη φάση, να επαναλειτουργήσει το άρτια οργανωμένο φυσιοθεραπείο που διαθέτει. Μηχανήματα τα οποία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, τα οποία έχουν στοιχίσει στο Ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια, βρίσκονται εκεί αχρησιμοποίητα, γιατί δεν υπάρχουν τα πρόσωπα να τα λειτουργήσουν.
[…] Θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερωτικά και με τρόπο διακριτικό, γιατί δε χωρά ούτε πολιτικάντικους χειρισμούς ούτε τίποτε άλλο.
[…] Θα ήταν άδικο αν δεν πρόσθετα ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται με ένα ενδιαφέρον αξιοσημείωτο, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που η μοίρα έταξε να ζουν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, σε αντίθεση με τους θεσμούς. Όπως με πληροφόρησαν οι εργαζόμενοι, η παρουσία των προσώπων που εκπροσωπούν θεσμούς είναι εκκωφαντικά ανύπαρκτη».

Του Ηλία Γιαννόπουλουtharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα