Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Παραίτηση Σηφουνάκη με αιχμές κατά Βενιζέλου


Την παραίτησή του από τη θέση του εισηγητή της ΚΟ τουΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας υπέβαλε ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται σε τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι οι βουλευτές του Κινήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση από τους υπουργούς της ΝΔ ή καλούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια την τελευταία στιγμή.
Ο κ. Σηφουνάκης έδωσε στον κ. Ρήγα επιστολή που απευθύνεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο
Οπως αναφέρεται στο κείμενο παραίτησής του, τα θέματα αυτά τα έχει θέσει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις της ΚΟ και προτίθεται να τα αναφέρει και στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.
Αναφέρει επίσης συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να αναλάβει πρωτοβουλία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», ενώ για το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων αναφέρει ότι ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει προτάσεις εδώ και 1,5 χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί ένα πρόχειρο σχέδιο νόμου. Επίσης αναφέρει ότι η πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας ασκείται μονομερώς.

Ο κ. Σηφουνάκης προχωρεί σε κριτική και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας ότι το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεχυμένο. Ενώ για την προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κείμενο που επεξεργάστηκαν συνεργάτες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, χωρίς να πάρουν μέρος οι ΚΟ των δύο κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα