Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα ξεκινά η δίκη του Τάσου Μαντέλη

ΤΩΡΑ – Αναβλήθηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη που ήταν να ξεκινήσει σήμερα
mantelis
Σήμερα θα ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση του χρηματικού ποσού που έλαβε εκείνος από τη μητρική SIEMENS το 1998 και το 2000.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.
Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα, παραπέμπονται: Γεώργιος Τσουγκράνης, επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου, εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της ελληνικής SIEMENS και Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά τον χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι με το βούλευμα του εφετείου απαλλάχθηκε από την κατηγορία για την υπόθεση ο Δημήτριος Νέγρης και έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση του πρώην υπουργού διαχωρίστηκε από τη μεγάλη δικογραφία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, λόγω κινδύνου παραγραφής, έπειτα από σχετικό αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτών που χειρίζονται συνολικά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της SIEMENS.ΤΩΡΑ – Αναβλήθηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη


mantelis

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Τάσου Μαντέλη που ήταν να ξεκινήσει σήμερα…
Στη φωτογραφία βλέπετε τον Τάσο Μαντέλη να αποχωρεί από τα δικαστήρια μαζί με τον δικηγόρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα