Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη

Διαφωνεί με το δημοψήφισμα
(Φωτογραφία: Motionteam )
Αθήνα
Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.
Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.
» Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών, αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει:
» Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας.

» Οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν» δικαιολογεί την απόφαση της να παραμείνει βουλευτής και να μην εγκαταλείψει την βουλευτική της έδρα, ενώ προσθέτει ότι για αυτό το λόγο δεν παραιτείται από την εντολή που της έδωσαν οι συμπολίτες της αλλά ανεξαρτητοποιείται αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Αποστολάκη στην επιστολή της χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνονται και ότι η νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει 152 βουλευτές.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα