Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Όταν ο πανικός της ήττας οδηγεί σε ηθικά ατοπήματα

Ένα από τα βασικά συστατικά της Δημοκρατίας και του διαλόγου είναι ο σεβασμός στην άλλη άποψη χωρίς βέβαια να αποκλείεται η κριτική των πράξεων και παραλείψεων, έστω και εάν είναι αυστηρή. Στον διάλογο και ιδιαίτερα στο δημόσιο, παρατίθενται επιχειρήματα κρίνονται θέσεις και έργα και δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις. Αυτό είναι και το νόημα του πολιτικού πολιτισμού.
Στις μέχρι τώρα ομιλίες του ο κος Ανδρινόπουλος απέφυγε επιμελώς τις αιχμές κατά προσώπων και περιορίστηκε στην παρουσίαση του δικού του σχεδίου για την Τριφυλία καθώς και στην στηλίτευση παλαιοκομματικών πρακτικών όπως τα έργα τελευταίας στιγμής και οι κατ’οίκον επισκέψεις προς άγραν ψήφων και εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Ο κ. Κατσίβελας κατά την προεκλογική ομιλία στην Κυπαρισσία στις 15-5-2014, προφανώς κυριευμένος από πανικό για την επερχόμενη συντριβή του, χαρακτήρισε τον κ. Ανδρινόπουλο κρατικοδίαιτο θεωρώντας επιλήψιμο το γεγονός της τοποθέτησης του από την πατρίδα μας την
Ελλάδα στο Κόσσοβο, σε μία ταραγμένη και αφιλόξενη περιοχή, σε εκτέλεση ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ. Κοινή αντίληψη είναι ότι η τοποθέτηση αυτή θεωρείται τιμή και έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στις ικανότητές του διότι η πατρίδα μας τον έστειλε σε μία ταραγμένη περιοχή όπου δεν τον περίμενε ένα ευρύχωρο γραφείο με καναπέδες αλλά ένα παράπηγμα και ένα ανεξέλεγκτο χάος με αποστολή να το χαλιναγωγήσει και να επαναφέρει την περιοχή στην ομαλότητα. Κατά την παραμονή του εκεί δεν είχε την πολυτέλεια των άνετων και κλιματιζόμενων γραφείων, των μακρών επισκέψεων στην οικογένεια ή της άδειας άνευ αποδοχών για να τακτοποιήσει προσωπικά του ζητήματα όπως συμβαίνει με κάποιο γνωστό μας συνυποψήφιο δήμαρχο, όνομα και μη χωριό που λέει ο σοφός λαός μας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για το πρόσωπο του κου Ανδρινόπουλου το ότι ενώ αρχικά η πατρίδα τον έστειλε για έξι μήνες, η αποστολή του παρατάθηκε για ένα χρόνο ακόμα, επειδή δεν βρισκόταν υποψήφιος που να επιθυμεί να πάει εκεί.

Αν οι λέξεις δεν έχουν χάσει το νόημά τους, κρατικοδίαιτοι είναι όσοι βολεύονται περιστασιακά σε δημόσιες θέσεις, παιδιά του κομματικού σωλήνα, συγγενείς και παρατρεχάμενοι πολιτικών προσώπων. Όχι όσοι μπήκαν από νεαρή ηλικία στη βάσανο των εισαγωγικών εξετάσεων, των συνεχών επιμορφώσεων, δοκιμασιών και αξιολογήσεων. Σίγουρα κρατικοδίαιτοι δεν είναι όσοι έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα συμφέροντα και την ακεραιότητα της πατρίδας μας μέσα από ένα θεσμό που εξακολουθεί να θεωρείται ο αποτελεσματικότερος κρατικός μηχανισμός από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Σε επόμενη ομιλία του στους Γαργαλιάνους αναφέρθηκε υποτιμητικά στην προηγούμενη επαγγελματική ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου και ορισμένων εκ των υποψηφίων συμβούλων, λέγοντας μάλιστα ότι επιχειρούν «να καταλάβουν το λόφο του δημαρχείου», τον οποίον μάλλον θεωρεί φέουδο. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη ρατσιστική επίθεση η οποία προέρχεται από τον τοπικό εκπρόσωπο ενός κόμματος που θέλει να θεωρείται πατριωτικό. Ενός κόμματος που κάποτε και εγώ πίστευα ότι είναι πατριωτικό, μετά όμως από πολυετή συνεργασία με εκπροσώπους του διαπίστωσα ότι είναι πρώτιστα ένα κόμμα άτολμο, φοβικό και οικογενειοκρατικό.

Αυτό βέβαια που με προβλημάτισε περισσότερο δεν είναι τα όσα ρατσιστικά εκστόμισε ο κος. Κατσίβελας, αλλά το ότι αυτά χειροκροτήθηκαν από συμπολίτες μας. Αυτό μου επιβεβαίωσε την άποψη που είχα διαμορφώσει ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική αλλά είναι και κρίση κοινωνική, ηθική και γενικότερα κρίση αξιών και ότι δυστυχώς θα την βιώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.
Αγαπητοί μου συμπολίτες, η εναλλαγή των ατόμων σε θέσεις εξουσίας σε μία δημοκρατία, είναι το μόνο όπλο που διαθέτουν οι πολίτες για να προστατεύονται από την κακή χρήση της εξουσίας.

Αύριο θα έχετε τη δυνατότητα να αποφασίσετε ποιοι θέλετε διοικούν το Δήμο Τριφυλίας. Η επόμενη δυνατότητα που θα έχετε θα είναι σε πέντε χρόνια.

Εάν είστε ευχαριστημένοι με την απόδοση της προηγούμενης δημοτικής ομάδας η οποία σχεδόν σύσσωμη είναι στο συνδυασμό του κου Κατσίβελα, ψηφίστε τους.

Εάν πιστεύετε ότι αλλάζοντας μόνο τον τιμονιέρη και κρατώντας τους κωπηλάτες, η λέμβος θα πάει γρηγορότερα, ψηφίστε τους.

Εάν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που σας επιβλήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κος Κατσίβελας, ψηφίστε τον.

Να θυμάστε όμως ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Με εκτίμηση
Ιωάννης Γ. Παπανικολάου
Συνταγματάρχης ε.α
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας (Δ.Ε Κυπαρισσίας)

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    Αγαπητέ φίλε είμαι θερμός υποστηρικτής του Κου Ανδρινόπουλου και συμφωνώ απόλυτα με όλο το κείμενο αλλά την τελευταία παράγραφο τι την ήθελες.
    Ο κόσμος θα δημητηριάσει αυτούς που τιν διέλυσαν μην τους ζητήσουμε και ευθύνες σε κάποιους που για χψ λόγους μπορεί νά κάνουν λάθος επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ..ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα