Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η Οικολογία-Αλληλεγγύη για το Β’ γύρο των εκλογών

                   
                                                                                                                                                                                                                       
Η Οικολογία-Αλληλεγγύη για το Β’ γύρο των εκλογών

Η Οικολογία-Αλληλεγγύη αντιμετώπισε με μεγάλη αίσθηση ευθύνης το δίλημμα των εκλογών του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και το έπραξε, παρόλο που εκτιμά πως οι πολίτες εκβιάζονται από το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα να ψηφίσουν κάποιον που δεν ήταν η αρχική επιλογή τους.
Κριτικά στάθηκε και απέναντι στην αντιπολίτευση, που δεν προχώρησε έγκαιρα σε προγραμματικό διάλογο για τη συγκρότηση εναλλακτικής πρότασης και έμεινε σε λογικές καταγραφής.
Στη δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και το άκυρο-λευκό ή αποχή δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. 

Η Οικολογία-Αλληλεγγύη, εκτιμώντας ότι το ποιος θα διοικήσει την Περιφέρεια για τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και ότι δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε αν μας δίνεται η δυνατότητα να επηρεάσουμε τις πολιτικές, πήρε μια πρωτοβουλία διαλόγου. Και έθεσε στους δυο μονομάχους του Β’ γύρου μια σειρά από ερωτήματα, γνωρίζοντας ότι και οι δύο υπηρέτησαν τις κυβερνητικές πολιτικές, που απαξίωσαν την εργασία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, καταρράκωσαν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εξόντωσαν την ελπίδα στη συνείδηση των πολιτών.
Στα ερωτήματα αυτά η Οικολογία -Αλληλεγγύη πήρε θετικές προφορικές απαντήσεις. Όμως ζήτησε και γραπτές απαντήσεις, τις οποίες δίνει σήμερα στη δημοσιότητα δείτε τους σχετικούς συνδέσμους (1), (2) και (3), με τα εξής σχόλια:
  1. Κατ’ αρχήν χαιρόμαστε που φαίνεται να υιοθετείται ένα μέρος του προγράμματος της Οικολογίας –Αλληλεγγύης.
  2. Είναι σημαντική η γραπτή τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η εξόρυξη χρυσού, η μη ιδιωτικοποίηση του νερού και του λιμανιού. Σημαντική είναι και η πρόταση του κ. Ιωαννίδη για την ίδρυση Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, που θα τη στελεχώνουν άτομα με κατάρτιση και προσφορά.
  3. Οι δηλώσεις υπέρ της διαφάνειας από την παράταξη του κ. Ιωαννίδη οφείλουν να συνεκτιμηθούν και με την πολιτική στάση της κ. Πόπης Καλαϊτζή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σημειωτέα είναι και τα δείγματα γραφής του κ. Τζιτζικώστα για τη μη συνέχιση των πρακτικών του καθεστώτος Ψωμιάδη.
  4. Είναι πολύ θετική η δημόσια στάση και των δύο υποψηφίων κατά των νεοναζιστικών ιδεών και ειδικά η δήλωση του κ. Ιωαννίδη ότι δεν επιθυμεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής αλλά και του κ. Τζιτζικώστα ότι δεν επιθυμεί καμιά σχέση με την ηγεσία της.
  5. Είναι θετική η διάθεση και των δύο να υπάρξει συνεργασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκπόνηση πολιτικών που θα εξασφαλίσουν θέσεις απασχόλησης και θα αντιμετωπίζουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα με βιώσιμο τρόπο, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.
  6. Έχουν μερικές καλές επιμέρους προτάσεις αλλά όχι και σαφές σχέδιο για το ποιες πολιτικές θα έπρεπε να προγραμματίσει και να υλοποιήσει η Περιφέρεια.
  7. Υπάρχουν ζητήματα που απέφυγαν να πάρουν θέση ή δεν έχουν ασχοληθεί καν. Συνεκτιμούμε ότι ο κ. Ιωαννίδης δεν έχει διοικήσει το Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης ώστε να κριθεί από το έργο του. Όμως και ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει διοικήσει σημαντικό διάστημα.
  8. Είναι σαφές πως αμφότεροι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για την αντιμετώπιση της κρίσης του συστήματος ή του αναπτυξιακού μοντέλου, των πολιτικών των μεταπολιτευτικών δεκαετιών και του πελατειακού πολιτικού συστήματος που εξέθρεψαν.
Οι  πολίτες που δεν τους ψήφισαν την Α’ Κυριακή και έχουν τις ίδιες αγωνίες και θέσεις με την Οικολογία -Αλληλεγγύη, θα πρέπει να πάρουν υπόψη τα δεδομένα και να κρίνουν με την ψήφο τους. Και κυρίως να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων των υποψηφίων. Οι πρωτοβουλίες των πολιτών μπορούν να καθορίσουν πολιτικές, να λύσουν προβλήματα, να συμβάλλουν σε αλλαγές σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Οικολογία -Αλληλεγγύη θα είναι εκεί, και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, και θα αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες ενάντια στη διαφθορά, την εκποίηση των συλλογικών αγαθών και την υποβάθμιση της ζωής και της φύσης.

_______________________________________________
Φωτογραφίες  (σε υψηλή ανάλυση) από τις σημερινες συναντήσεις εδώ:
_______________
Οι σύνδεσμοι που αναφέρονται παραπάνω:

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 24, 2014

    ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΚΙ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΩΝ…ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ) !!!!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    (Στη δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και το άκυρο-λευκό ή αποχή δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Η Οικολογία-Αλληλεγγύη, εκτιμώντας ότι το ποιος θα διοικήσει την Περιφέρεια για τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και ότι δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε αν μας δίνεται η δυνατότητα να επηρεάσουμε τις πολιτικές, πήρε μια πρωτοβουλία διαλόγου. Και έθεσε στους δυο μονομάχους του Β’ γύρου μια σειρά από ερωτήματα…..)
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΚΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
    (Από τις προεκλογικές εξαγγελίες των δύο διεκδικητών της δημαρχίας, εμείς δε διαβλέψαμε κάτι που θα μας ωθούσε στο πλησίασμά τους με σκοπό την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου. Αντίθετα, ακούσαμε κενολογίες και αναμασήματα συνηθισμένων προεκλογικών εξαγγελιών. Αλλά ούτε και αυτοί μας πρότειναν κάτι. Αντ' αυτού, εισπράξαμε χαμόγελα, μπράβο και χτυπήματα στην πλάτη. Αυτά για εμάς δεν αποτελούν λόγους στήριξης. Κινούνται σε ένα πεδίο συνδιαλλαγής .....ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΟΥΤΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ; )
    ....ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ....... ΔΟΚΙΜΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ» ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 25, 2014

    ΣΩΣΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΚΙ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ .
    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
    ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα