Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πεταλώτης «Δεν ειναι ούτε αριστερό , ούτε ειλικρινές»

Ο Γιώργος Πεταλωτής
με μια πετυχημένη ανάρτηση του στο Facebook δίνει ευχές για καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδία και στo παιδί του Αλέξη Τσίπρα για το οποίο τα σημερινά ρεπορταζ παρουσίαζαν την πρώτη μέρα του στη (πολύ ακριβή) Σχολή Χιλ! Διατυπώνει όμως το ερώτημα τι σημαίνει «ένας αριστερός πρωθυπουργός, σε περίοδο κρίσης , ξεκινάς τη σχολική ζωή (δεν την συνεχίζεις απλώς ) των παιδιών σου με νηπιαγωγείο χιλιάδων ευρώ , όταν κατά τα άλλα τα σχολεία ξεκινούν με 20.000 εκπαιδευτικά κενά και κυρίως η «ανθρωπιστική κρίση» ήταν το κυριότερο επιχείρημά σου για να εκλεγείς αλλά και να ζητάς απο τους δανειστές της χώρας σου τεράστιες ελαφρύνσεις. Αυτό δεν ειναι ούτε αριστερό , ούτε ειλικρινές
´Όπως για όλα τα παιδιά , οι ευχές και για τo παιδί του Αλέξη Τσίπρα για δυναμη και πρόοδο ειναι για μένα τουλαχιστον δεδομένες .
Γνωρίζοντας μάλιστα , ότι παρά την σίγουρη υλική άνεση που θα εχει το παιδί αυτό, δεν είναι όλα αυτονόητα εύκολα . Γιατί και τα κόμπλεξ πολλών από αυτούς που θα συναντήσει στη σχολική ζωή θα υποστεί , και τον «θαυμασμό» θα συγκεντρώνει που όμως για ενα φυσιολογικό άτομο που δεν είναι «ψώνιο » αποτελεί πολλές φορές βάρος . Θα αντιμετωπίζει συμπεριφορές που θα αντανακλούν τις διακυμάνσεις του πατέρα του (νίκες , ήττες, εμφανίσεις πετυχημένες ή ατυχείς ), θα ακούει τους συμμαθητές να σχολιάζουν τις δήθεν σάτιρες του κάθε Λαζόπουλου της προηγούμενης βραδιάς , όπως και τους οχετούς του καθε Χίου.

Screenshot 2015-09-11 14.45.41
Ευτυχώς το συγκεκριμένο παιδάκι θα τα ακούει αυτά μόνον απο συμμαθητές , γιατί τα παιδιά είναι παιδιά και τα χαρακτηρίζει η γνωστή άνεση στη σκέψη και στην έκφρασή της .
Αν όμως το παιδιά του Αλέξη πήγαιναν σε ενα δημόσιο σχολείο κι οχι στο νηπιαγωγείο της ΣΧΟΛΗΣ ΧΙΛΛΣ , εξαιρετικής όντως , που τα δίδακτρα είναι 7.000 ευρώ το χρόνο για το νηπιαγωγείο όπως διαβάζω , τότε θα είχε και τις ειρωνείες ευτυχώς ελαχίστων «αγανακτισμένων» εκπαιδευτικών που θα έβλεπαν στο προσωπάκι του παιδιού τον λόγο της κακοπληρωμής τους ή της κακής μετάθεσής τους . Γιατί στην Σχολή Χίλλς δε νομίζω να διανοηθούν να το κάνουν .
Να διευκρινίσω οτι επουδενί είμαι κατά των ιδιωτικών σχολείων , εφόσον μπορεί να τα πληρώνει μια οικογένεια . Ξέρω οτι καποια απο αυτά κάνουν εξαιρετική δουλειά στα παιδιά και αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους , αν μαλιστα σκεφθεί κανεις οτι σε μεγαλύτερες ηλικίες αυτά τα χρήματα τα δίνει η οικογένεια για τα φροντιστήρια που ειναι απαραίτητα για τα παιδιά των δημοσίων σχολείων.
Υπάρχει όμως ενα θέμα σίγουρα , όταν αριστερός πρωθυπουργός, σε περίοδο κρίσης , ξεκινάς τη σχολική ζωή (δεν την συνεχίζεις απλώς ) των παιδιών σου με νηπιαγωγείο χιλιάδων ευρώ , όταν κατά τα άλλα τα σχολεία ξεκινούν με 20.000 εκπαιδευτικά κενά και κυρίως η «ανθρωπιστική κρίση» ήταν το κυριότερο επιχείρημά σου για να εκλεγείς αλλά και να ζητάς απο τους δανειστές της χώρας σου τεράστιες ελαφρύνσεις .
Αυτό δεν ειναι ούτε αριστερό , ούτε ειλικρινές .
ΥΓ Ακόμη θυμάμαι την καρμπόν – έκπληξη στην απάντηση της ερώτησης «σε ποιό σχολείο πάει η κόρη σου» οτι «πηγαίνει στο 1ο Δημόσιο Δημοτικό , Γυμνάσιο, Λύκειο Κομοτηνής».
Απάντηση με πολύ περηφάνεια μαλιστα …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα