Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσφυγες φιλοξενεί η Γερμανία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση

Πρόσφυγες φιλοξενεί η Γερμανία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ
Διχασμένη η Ευρώπη για το προσφυγικό - Εκλεισε ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Αυστρία - Ουγγαρία
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Γερμανίας να φιλοξενηθούν 21 πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα στο πρώην ναζιστικό συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.
Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και βασανιστεί χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι πρόσφυγες, ορισμένοι από τους οποίους -σύμφωνα με τη Daily Mail- ζουν εδώ και αρκετούς μήνες στο στρατόπεδο, έχουν λάβει 135 ευρώ για τις πρώτες τους ανάγκες.
«Είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι αναπόφευκτη» σημείωσε στην Daily Mail ο δήμαρχος της γερμανικής περιοχής Μίτε, Κρίστιαν Χάνκε, στη βρετανική εφημερίδα.
Οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι είχαν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις ασύλου και ότι δεν υπήρχαν οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Η εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου είπε ότι η απόφαση ελήφθη για πρακτικούς λόγους.
Η απόφαση έχει δεχθεί έντονα πυρά. Σύμφωνα με την Μπιγκίτ Ναουτζόκς, επικεφαλής του συμβουλίου προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία -την οποία επικαλείται το Der Spiegel- το σχέδιο είναι «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι δείχνει αναισθησία.
Ο 20χρονος Αμπντουραμάν Μάσα από τη Βόρειο Ερυθραία είπε στην The Daily Express ότι δεν τον ενδιαφέρει η προηγούμενη χρήση του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα