Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος! Άπλά ασυναγώνιστoς! Η απόλυτη μηχανή γκάφας και ψεμμάτων

Καμμένος! Άπλά ασυναγώνιστoς! Η απόλυτη μηχανή γκάφας και ψεμμάτων

Η γκάφα του Πάνου Καμμένου στο πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο νόμιζε ότι διάβαζε έκθεση μαθητή δημοτικού με θέμα το ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας ότι στην πραγματικότητα διάβαζε ένα κείμενο μυθοπλασίας και τρόλινγκ από χρήστη του twitter, δεν ήταν η πρώτη που έχει κάνει στο δημόσιο λόγο του ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ KOOLNEWSΕρευνώντας στο αρχείο το ιστορικό γκαφών, λαθών και… παραλήψεων βρίσκουμε ενδεικτικά τα παρακάτω περιστατικά, άλλα πιο εύθυμα και αθώα και άλλα περισσότερο σοβαρά.

Αντισημιτικές κραυγές: Τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως οι Εβραίοι πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους υπόλοιπους πολίτες και έχουν προνομιακή μεταχείριση. Οι δηλώσεις αυτές έφεραν άμεση αντίδραση από το Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα και καταδικάστηκαν ως μια «σοβαρή αντισημιτική πράξη». Στην προσπάθειά του να συμμαζέψει τις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος απάντησε πως όλα είναι ψέματα, συκοφαντίες και θεωρίες συνομωσίας που προέρχονται από τις σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου.

Κατάθεση «αφίσας αναρτημένης σε στάση στο Λονδίνο»: Μιλώντας στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2014 αναφέρθηκε σε αφίσα που κυκλοφορούσε στο Λονδίνο και περιέγραφε την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία όμως ήταν προϊόν διαδικτυακής φάρσας. Επρόκειτο για το γραφικό που είχε
δημιουργήσει η γνωστή ιστοσελίδα Jo Di Graphics.

Εξορύξεις μακαρονιών: Σε ομιλία του το 2013 στη Βουλή, εκεί που κάθε λόγος σημειώνεται στα πρακτικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε μεταξύ άλλων:

«…όταν ήρθε ο κ. Ολάντ εδώ, μιλήσατε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ, για ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο και για ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες. Δεν είναι ευρωπαϊκοί οι υδρογονάνθρακες, δεν είναι ευρωπαϊκή η ΑΟΖ. Ελληνική είναι η ΑΟΖ και ελληνικοί είναι οι υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο!»
Αυτό το κομμάτι της ομιλίας του χειροκροτήθηκε έντονα από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ χωρίς κανένας του να προσέξει ότι είχε μπερδέψει του υδρογονάνθρακες με τους υδατάνθρακες.

Ψέματα για το βίντεο με τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα την επόμενη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα συνθήματα που φώναζαν άνδρες των ΟΥΚ ήταν από το 2014. Τελικά το βίντεο για το οποίο ο τότε υπουργός άμυνας αποδείχτηκε ότι προερχόταν από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi και ήταν αναρτημένο με ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015.

Κυβιστήσεις που αφορούσαν το μνημόνιο: Πολλές ήταν οι μετεκλογικές ατάκες του κ. Καμμένου μετά την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα φτάσουν σε αδιέξοδο. Ξεχωρίζει η ατάκα «Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία» και το άλλες που έλεγαν ότι στις 18 Ιουνίου θα καταργούσε τα μνημόνια που συνοδεύονταν με διαρροές προς τα μ.μ.ε. ότι δεν επρόκειτο να κάνει πίσω και ότι θα έφτανε ως στα άκρα. Το τι ακολούθησε φυσικά τον Αύγουστο του 2015 δεν χρειάζεται να το ξαναθυμίζουμε.

«Στα τέσσερα εσείς. Στα τέσσερα»: Αξέχαστο παραμένει το παραλήρημά του και οι υπαινικτικοί χαρακτηρισμοί του τον Ιούνιο του 2015 προς το πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη και συνολικά προς την ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τους τρόπους που η συγκυβέρνηση του Σαμαρά-Βενιζέλου διαπραγματευόταν με την τότε Τρόικα πριν μετονομαστεί σε «Θεσμούς»


Υπόθεση CDS: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε το 2014 χαρακτηρίσει «ψευδείς και συκοφαντικούς» τους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».

Παράλληλα, καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγομένου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών» ανέφερε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών..

Παρ” όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις στο debate της Τετάρτης ο Πάνος Καμμένος ξαναχρησιμοποίησε τους ίδιους ισχυρισμούς για την αγοραπωλησία των CDS.

Βιβλίο για την τρομοκρατία και τη 17Ν: Στο βιβλίο με τίτλο «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», το 1993, το οποίο προλόγιζε ο τότε σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης, ο Πάνος Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

«Αυτά είναι παλιά. Τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα», ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» το 2000. Όμως, και τότε εξηγούσε τα κίνητρα και τον τρόπο σκέψης του, φωτογραφίζοντας ευθέως τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αράφατ: «Πρέπει να ξέρετε ότι τότε σε αυτό το βιβλίο εγώ δεν είχα κάνει τίποτα άλλο από το να παρουσιάσω τα στοιχεία των φακέλων που περιείχαν και ονόματα. Είναι πράγματι παράξενο, τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον Γιάσερ Αραφάτ, που κάποτε αποκαλούσαν τρομοκράτη, να ανακυκλώνονται τέτοιες υποθέσεις με ανθρώπους που τότε συνεργάζονταν με τον Αραφάτ».

Υπάρχουν φυσικά και διάφορα μικρά λάθη σε αναρτήσεις του στο Twitter, οι χαρακτηρισμοί του ίδιου και του κόμματός του ως «ψεκασμένοι», τους οποίους ο ίδιος αρνείται αφού ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ερωτήσεις βουλευτών του για τους αεροψεκασμούς στην Ελλάδα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που συμπληρώνουν το ποικιλόμορφο μεγαλείο του ανδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα