Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινά η δίκη του πρώτου εν ενεργεία πρωθυπουργού

 Η δίκη του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, θα ξεκινήσει την Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Ξεκινά η δίκη του πρώτου εν ενεργεία πρωθυπουργούΟ Πόντα, ο οποίος διακηρύσσει την αθωότητά του, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ρουμανίας που παραπέμπεται να δικαστεί ενώ ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του.
Οι εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ολοκλήρωσαν την έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού και έστειλαν τον φάκελό του στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Πόντα, που την Κυριακή θα κλείσε τα 43, έχει απορρίψει μέχρι τώρα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστών, όποια κι αν είναι αυτή.
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί 17 κατηγορίες για πλαστογραφία, για συνέργεια σε φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος την εποχή που ασκούσε τη δικηγορία, μεταξύ 2007-2011.
Επίσης, φέρεται ότι έλαβε το ποσό των 55.000 ευρώ από έναν συνεργάτη του, τον Νταν Σόβα, με τον οποίο είχε υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας. Για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό, που το έλαβε σε πολλές μηνιαίες δόσεις, εξέδωσε 17 τιμολόγια αναφέροντας ψευδώς ότι εργαζόταν για το δικηγορικό γραφείο του Σόβα.
Ο Νταν Σόβα, που είχε διοριστεί υπουργός από τον Πόντα, παραιτήθηκε από τη θέση του το 2014 και κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Λόγω του διορισμού του Σόβα στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θεωρείται ύποπτος και για σύγκρουση συμφερόντων στην άσκηση των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα