Ο Κλίντον αποθέωσε τον Παπανδρέου -Τι είπε για τον πρώην πρωθυπουργό​Ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε τα αθλητικά ρούχα του και αφού ξεκουράστηκε από τον αγώνα που έδωσε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την κλιματική αλλαγή, φόρεσε κουστούμι και πήγε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.
Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο μίλησε για  τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα για την πολιτικό-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο πρώην πλανητάρχης στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε  ότι, το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον  προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.
Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία, ο πρώην πλανητάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, η χώρα μας κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ
καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.
ResizerJ696FTX0.jpg"Ο Παπανδρέου φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα"
«Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους  λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση» είπε ο κ.Κλίντον, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε»  είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κλίντον.
Από την πλευρά του ο κ.Παπανδρέου συνεχίζει να πηγαίνει από συνάντηση σε συνάντηση στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου των Ηγετών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου είναι μέλος, ενώ αύριο θα προεδρεύσει των εργασιών του  Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνέλευσης  του ΟΗΕ.