Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το «εμπορικό εθνόσημο» με τη «λογισμική αλχημεία» αμαύρωσε το εθνόσημο της Γερμανίας

Διδάγματα ηθικής από τη Γερμανία! 
Ηταν πριν τον Πόλεμο όταν ο Χίτλερ κάλεσε τον Φέρντιναντ Πόρσε και του ζήτησε να κατασκευάσει ένα «αυτοκίνητο του λαού». Ετσι «γεννήθηκε» ο ιστορικός «σκαραβαίος». Και το «αυτοκίνητο του λαού» (στα γερμανικά «Volks Wagen) έγινε η επωνυμία της μεγαλύτερης στην Ευρώπη και τη δεύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία!
Πρόκειται για ένα πανίσχυρο όμιλο με έντεκα επωνυμίες (Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Ducati, Porsche, Bugatti, MAN, Scania και VW Cοmmercial!).
Με πωλήσεις πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο αυτό το χρόνο η VW είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Γερμανίας με συμμετοχή περί το 20% στο εθνικό ΑΕΠ και με το ένα έβδομο των θέσεων εργασία! Γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί «εμπορικό εθνόσημο»!
Όχι τυχαία αφού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μετέχει και ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας, όπου είναι η έδρα της. Την περίοδο 1990-1998 στο Συμβούλιο μετείχε ο τότε πρωθυπουργός και μετέπειτα καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ!
Η αποκάλυψη της μεγάλης απάτης με τη «λογισμική αλχημεία» που απέκρυπτε τις πραγματικές εκπομπές δηλητηριωδών ρύπων από ένδεκα εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο έχει πλέον και πολιτικές διαστάσεις.
Όπως έγραψε η Alison Smale στους New York Times: «Η αποκάλυψη της συστηματικής εξαπάτησης από μια από τις εμβληματικότερες εταιρείες της χώρας κατάφερε ένα πλήγμα στην εικόνα της Γερμανίας ως ενός έθνους εν τάξει και αμαύρωσε τις προσδοκίες της για την ηθική ηγεσία της Ευρώπης».
Και σωστά επισημαίνει την αντίφαση της μεγάλης απάτης με την επί μήνες προσπάθεια της να ενισχύσει την «αφοσίωση της στους κανόνες και την τάξη με την επιβολή λιτότητας και άλλων μέτρων στην Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης από την οικονομική κρίση».
Συμπερασματικά δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά για «εθνική απάτη», διότι δύσκολα θα γίνει πιστευτό ότι η Γερμανία δεν έχει μηχανισμούς ελέγχου εφαρμογής των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος στην αυτοκινητοβιομηχανία…

Όταν μάλιστα η κυρία Μέρκελ, μετά την τραγωδία στη Φουκουσίμα έκανε αντιπυρηνική στροφή και αυτοανακηρύχθηκε υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος…
Και ο γερμανικός αμοραλισμός δεν έχει όρια και «τσίπα». Ο διευθύνων σύμβουλος της VW Μάρτιν Βίντερκορντ παραιτήθηκε με το…αζημίωτο. Είκοσι εννέα (29) εκατομμύρια ευρώ «συνταξιοδοτικό πακέτο»! Τιμητική αθώωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα