Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Φοιτητές του ΑΠΘ κατά της επιτιμοποίηση Γιούνκερ –«Είναι ανεπιθύμητος»

Οι φοιτητές, από τις παρατάξεις ΑΡΡΕΝ, ΕΑΑΚ και Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας
Διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν την Τετάρτη μέλη φοιτητικών παρατάξεων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη για τις 13 Ιουλίου τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής.
Οι φοιτητές, από τις παρατάξεις ΑΡΡΕΝ, ΕΑΑΚ και Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας, στο οποίο χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής («Τα μνημόνια και οι υπηρέτες τους δεν χωρούν στις σχολές μας. Γιούνκερ ανεπιθύμητος»), ενώ στη συνέχεια αντιπαρατέθηκαν με τον αναπληρωτή πρύτανη, Θεόδωρο Λαόπουλο, ζητώντας την ακύρωση της προγραμματισμένης αναγόρευσης.
Ο κ. Λαόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση του πανεπιστημίου και αυτό δεν θα αλλάξει, ενώ οι φοιτητές δήλωσαν την πρόθεσή τους να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της τελετής.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η πρόταση επιτιμοποίησης του κ. Γιούνκερ έγινε από τον πρύτανη, Περικλή Μήτκα, «ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού».
Επίσης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ έλαβε ομόφωνη απόφαση για την πρόταση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στην καμπή που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της Ευρώπης ανάμεσα στη στασιμότητα και την παρακμή, ο Jean-Claude Juncker υπερασπίζεται το άρρηκτο του δεσμού που πρέπει να συνδέει τα κράτη μέλη μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο. Στο πλαίσιο της μόνιμης έντασης που βρίσκεται η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ένωση, αταλάντευτα επιμένει ότι η διάρρηξη αυτών των σχέσεων μόνον ηττημένους θα έχει, τόσο στη μια όσο και την άλλη μεριά της σχέσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα