Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

NΔ: «Επέτειος» δύο ετών για τα capital controls - Συνειδητό έγκλημα

«Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες»

Την απόφασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την επιβολή capital controls στη χώρα επαναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το κλείσιμο των τραπεζών, και τη μετέπειτα επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων για να εμποδιστεί η φυγή καταθέσεων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ «συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls» .

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:
1. Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.
2. Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
3. Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δισ. ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
4. Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
5. Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
6. Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
7. Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.
«Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα