Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δωρεά Μονάδας Χημειοθεραπείας από τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με μία ευγενική χορηγία ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συμβάλλει στην υλοποίηση της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ύστερα από συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος, προχωρά στην δωρεά όλου του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για την δημιουργία της νέας αυτόνομης μονάδας, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο - ενώ στα μέσα Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες για τη διαρρύθμιση του χώρου στο υπόγειο του νοσοκομείου. Χθες μάλιστα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος εξήρε την ευαισθησία του κ. Κωνσταντακόπουλου τονίζοντας ότι «για ακόμη μία φορά βρίσκεται αρωγός και συμπαρίσταται στην συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο μας». Και πρόσθεσε «τέτοιες πράξεις αντανακλούν το μεγαλείο της ανθρωπιάς που τον χαρακτηρίζει και η αγάπη του για τον συνάνθρωπο».
300 ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
Σε μηνιαία βάση υλοποιούνται αυτή τη στιγμή 300 χημειοθεραπείες (εκτός από Μεσσήνιους έρχονται και κάποιοι από την Ηλεία, την Αρκαδία και την Αθήνα), οι οποίες γίνονται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο εξοπλισμός δε, που δωρίζει ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος, είναι ο πλέον σύγχρονος και περιλαμβάνει 6


κρεβάτια, 5 πολυθρόνες και ένα θάλαμο κάθετης νηματικής ροής (το μηχάνημα όπου γίνεται η πρόσμειξη των φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες). Ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, αιματολόγος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος παρέστη στη συνέντευξη, δήλωσε από την πλευρά του «την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας μίας αυτοτελούς Μονάδας Χημειοθεραπείας, μετά από 17 χρόνια λειτουργίας της στο χώρο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας». Σημείωσε δε ότι «πολλές μορφές καρκίνων σήμερα είναι ιάσιμες. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς όχι μόνο την καλύτερη δυνατή θεραπεία αλλά να τους εξασφαλίσουμε και τις καλύτερες συνθήκες νοσηλείας». Και την επιτακτική αυτή ανάγκη έρχεται να καλύψει «η λειτουργία της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας». Καταλήγοντας δε, συνεχάρη τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον «άξιο συνεχιστή της παρακαταθήκης του αείμνηστου πατρός του, καπετάν Βασίλη.

ΔΕΝ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Γ. Αδαμόπουλος στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη δωρεά Κωνσταντακόπουλου σχολίασε επίσης ότι λανθασμένα κάποιοι μέσα στο νομό έχουν προβάλει την εικόνα ότι «ο καρκίνος θερίζει στη Μεσσηνία». Οπως χαρακτηριστικά είπε «δεν υπάρχει αύξηση στα κρούσματα στο νομό· οι άρρωστοι δεν μετακινούνται πλέον για να πάνε στην Πάτρα ή την Αθήνα για τις χημειοθεραπείες». Συμπλήρωσε δε, πως συμπληρωματικά στη λειτουργία της αυτοτελούς Μονάδας Χημειοθεραπείας χρειάζεται να λειτουργήσει και ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, ώστε το Νοσοκομείο Καλαμάτας να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη θεραπεία του καρκίνου σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Γ. Μπέζος μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί ως αίτημα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι διαδικασίες για την ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου είναι σε εξέλιξη.

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα