Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ομιλία Ρωμανιά για τις συντάξεις στην Καλαμάτα


Αποτέλεσμα εικόνας για Ομιλία Ρωμανιά για τις συντάξεις στην Καλαμάτα
Όλα όσα αφορούν το συνταξιοδοτικό και απασχολούν εργαζόμενους και συνταξιούχους θα αναπτύξει στην ομιλία του τη Δευτέρα στην Καλαμάτα ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Προσκεκλημένος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες αλλαγές και θα απαντήσει σε ερωτήματα. Εν τω μεταξύ χθες κάλεσμα συμμετοχής σε εργαζόμενους και συνταξιούχους στην ομιλία - ενημέρωση από το γνωστό εργατολόγο και πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, απηύθυναν οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σωτ. Τσώνης, της ΟΕΒΕ Θαν. Βασιλόπουλος και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Φαββατάς.
Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο Σωτήρης Τσώνης χαρακτήρισε ως «καυτό θέμα» το συνταξιοδοτικό και είπε ότι το μείζον είναι για κάθε εργαζόμενο να γνωρίζει τι ένσημα χρειάζεται, τα χρόνια μέχρι τη σύνταξη, τι γίνεται με τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων αλλά και το ύψος της σύνταξης που θα βγάλει.
Ο κ. Τσώνης ανέφερε ακόμα ότι ο νόμος Ρέππα, το 2002, ήταν ένας νόμος που έδινε ουσιαστικές λύσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Ομως, όπως εξελίχθηκε η οικονομική πορεία της χώρας και χωρίς ανάπτυξη για να υπάρξουν θέσεις εργασίας, φτάσαμε στο νόμο Κατρούγκαλου. Ως απόρροια του τελευταίου νόμου ανέφερε ότι, πλέον με τα συντάξιμα χρόνια και τις υψηλές εισφορές, δεν
υπάρχει το κίνητρο για να κολλάει ο εργαζόμενος ένσημα ή να αναζητά μια δεύτερη εργασία. Επιπλέον, η φυγή των επιχειρήσεων εκτός Ελλάδας και η μετανάστευση καταρτισμένου εργατικού δυναμικού, είναι μια ακόμα πληγή για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, όπως και η έλλειψη θέσεων εργασίας που στερεί τα ταμεία από πολύτιμους πόρους.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη το Εργατικό Κέντρο για αυτή του την πρωτοβουλία, προσκάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας να πάνε στην εκδήλωση και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα, γύρω από ζητήματα επιχειρηματικότητας και άλλα που αφορούν τους επαγγελματίες.
Ο Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε τους δημόσιους υπάλληλους να παραβρεθούν και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα, σε έναν άνθρωπο όπως είναι ο Γ. Ρωμανιάς ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα.

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα