Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ακόμη και με απολυτήριο Γυμνασίου οι διευθυντές σε θέατρα


akomi-kai-me-apolutirio-gumnasiou-oi-dieuthuntes-se-theatra
Απαξιώνοντας τις σχολές τέχνης, ανοίγει την πόρτα σε διορισμούς "ημετέρων".
Με τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται πλέον ως τυπικό προσόν προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου μετά την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμου και Αθλητισμού.
Την συγκεκριμένη τροπολογία κατέθεσε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων άναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμα ότι για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι
η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα.
H δήλωση Σκουρολιάκου:
Την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των ΔηΠεΘε όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών νομοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων με Νομοθετική ρύθμισή που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος. Το τελευταίο διάστημα σε ανάλογες προκηρύξεις τα Δ.Σ. των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις όπως πτυχίο ανώτατης ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λπ.
Κριτήρια δηλαδή τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος, δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση, η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου.
Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔηΠεΘε έχουν μείνει ακέφαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα