Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Γεννηματά από Καλαμάτα: Με την κυβέρνηση Τσίπρα «η Ελλάδα μόνο χάνει»


Γεννηματά από Καλαμάτα: Με την κυβέρνηση Τσίπρα «η Ελλάδα μόνο χάνει» (βίντεο)

Αεροδρόμιο στην Τρίπολη και φυσικό αέριο μέχρι τη Μεγαλόπολη θέλει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με το “Πρόγραμμα Ελλάδα”.
Πρόγραμμα με το οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη φιλοδοξεί να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης κι επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτά τόνισε η κ. Γεννηματά μιλώντας χθες το απόγευμα στην περιφερειακή προσυνεδριακή ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ να επαναπατριστούν, να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Δήλωσε ότι δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός και σημείωσε πως θέτουν τις βάσεις για να επιστρέψουν στην εξουσία, «για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου». Ωστόσο, επεσήμανε ότι η τεράστια άνοδος της Μεσσηνίας χάρις στην Costa Navarino, δείχνει το δρόμο.
Αναλυτικά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Καλαμάτα -«την πόλη μου, την πόλη του πατέρα μου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- έστειλε «μήνυμα ενότητας, αγώνα και συσπείρωσης για να γίνει ο χώρος μας πλειοψηφικός στην κοινωνία».

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων είπε: «Συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες. Με την κυβέρνηση Τσίπρα η Ελλάδα μόνο χάνει.
Εγκλωβιζόμαστε σ’ ένα μνημόνιο διαρκείας και επιτροπεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


κοστίζει πολύ ακριβά στο λαό και τον τόπο. Θα ηττηθεί στρατηγικά στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Εχει διαβεί τον πολιτικό του Ροβίκωνα. Οσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα για τον τόπο». Για το άνοιγμα του Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «επίδειξη πολιτικού κυνισμού, τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του».
Η επίθεση στη Ν.Δ. ήταν ήπια, καθώς την χαρακτήρισε συντηρητική και την επέκρινε που δεν έχει βρει «μια λέξη αυτοκριτικής για την πιο καταστροφική διακυβέρνηση 2004 - 2009, που μας οδήγησε στην κρίση και τα μνημόνια». Κατηγόρησε τη Ν.Δ., γιατί επιχειρεί να καπηλευτεί τον όρο "Αλλαγή" που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε ότι «η Αλλαγή ούτε αντιγράφεται, ούτε παραποιείται».
Ανέφερε ότι «το μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων δεν μας αφορά» και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που «αρνούνται τη συνεννόηση και προτιμούν την πόλωση», ενώ ξεκαθάρισε πως «θέτουμε τις βάσεις για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου«. Αφού κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες που εγκλωβίστηκαν στις μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ, να γυρίσουν στο σπίτι τους, δήλωσε ότι «κρατάμε κλειστή την πόρτα σε όσους πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας», έκανε λόγο για νέα κοινωνική συμμαχία και ξαναάνοιγμα της παράταξης στους πολίτες. Οταν μιλούσε για μήνυμα ενότητας και κάποιος από το ακροατήριο φώναξε και "ο Βενιζελος", απάντησε πως «είμαστε όλοι μαζί». Οσον αφορά το “Πρόγραμμα Ελλάδα” έκανε λόγο για πιλοτικά αναπτυξιακά πρότζεκτ σε όλη την περιφέρεια, για fast truck διαδικασίες επενδύσεων, για προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων και κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μίλησε για απίστευτες δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για Περιφέρεια διαμετακομιστικό ενεργειακό, τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο. Πέρα από την αναβάθμιση των εισόδων κι εξόδων, τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης, αναφέρθηκε στα λιμάνια Καλαμάτας και Ναυπλίου, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (καταδυτικός, σιδηροδρομικός, θρησκευτικός, αγροτοδιατροφικός, επιστημονικός), τον προαστιακό σιδηρόδρομο Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο, τη σύμπραξη Δημοσίου - αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι πρώην βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς, ενώ την κ. Γεννηματά προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα