Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Βουλή - προγραμματικές δηλώσεις: Η ώρα των Αρχηγών - Πρώτη επίσημη μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα

Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανοίγει αυλαία η Βουλή στις 19:00 το Σάββατο. Μητσοτάκης και Τσίπρας θα έχουν την πρώτη επίσημη μετεκλογική κόντρα. Ο πρόεδρος του Σώματο πρότεινε να αλλάξει η διαδικασία και τα κόμματα συναίνεσαν.
Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα σημάνει την έναρξη της τριήμερης διαδικασίας όπου θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Απο το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησης του, σε κύρια ζητήματα όπως είναι οι επενδύσεις, οι φοροελαφρύνσεις, οι οικονομικοί στόχοι, οι αλλαγές στην Παιδεία και την Υγεία.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη “μετωπική” αντιπαράθεση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα μετά τις εθνικές εκλογές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει απο το Προεδρείο της Βουλής να “απαντήσει” στον πρωθυπουργό κι έτσι μετά την

τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται η απάντηση του Α. Τσίπρα.
Αν και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ρητά ότι την πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων τοποθετείται μόνον ο πρωθυπουργός, όλα τα κόμματα της Βουλής συναίνεσαν στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να διευρυνθεί η διαδικασία της συνεδρίασης.
Σήμερα, το βράδυ αναμένεται να τοποθετηθεί επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
Επιπλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα τοποθετηθεί στην συνεδρίαση ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Σημειώνεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, μπορούν να λάβουν τον λόγο όποτε τον ζητήσουν χωρίς να έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.
Αύριο και μεθαύριο θα “παρελάσει” απο το βήμα της Ολομέλειας σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο. Υπουργοί και υφυπουργοί θα γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους και τις προτεραιότητές τους. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα