Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κατάλληλο το νερό της Κυπαρισσίας σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας

Κατάλληλο είναι το νερό της Κυπαρισσίας για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως προκύπτει από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.
Μάλιστα, σχετικό έγγραφο από την υπηρεσία έχει σταλεί στο Δήμο Τριφυλίας και στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, από τις 16 Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπάρχει και προγενέστερο έγγραφο από την ίδια υπηρεσία, τον Αύγουστο, μετά την αυτοψία που έγινε στην περιοχή των Βρυσών, με προτεινόμενες τεχνικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των έργων υποδομής, με σκοπό την διακοπή επικοινωνίας του πόσιμου νερού με το εξωτερικό περιβάλλον
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε για την ποιότητα του νερού, χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήσαμε δειγματοληψία νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στις 20/08/2019, από το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Βρυσών και της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του δήμου σας. Από τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και χημικών

αναλύσεων διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα νερού που λάβαμε πληρούν τις παραμετρικές τιμές, από μικροβιολογικής και χημικής απόψεως, όπως αυτές ορίζονται στην σχετική Υπουργική Απόφαση.
Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων δεν αναιρούν τις συστάσεις της υπηρεσίας μας, όπως αυτές αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο μας και έχουν ως σκοπό τη συνεχή παροχή υγιεινού πόσιμου νερού και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι η χλωρίωση του νερού πρέπει να γίνεται συνεχώς και επαρκώς, η μέτρηση του υπολειμματικού χλωρίου να γίνεται καθημερινά και τα αποτελέσματα να καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο. Η χλωρίωση (απολύμανση του νερού) αποτελεί μέτρο επισφραγίσεως των προσπαθειών εξυγιάνσεως του νερού και αυξήσεως του συντελεστή ασφαλείας του και δεν αναπληρώνει, ούτε αντικαθιστά τα έργα υγειονομικής προστασίας της πηγής υδροδότησης».
Οσον αφορά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοίγματα των δεξαμενών αποθήκευσης νερού και υδρομάστευσης, να επιδιορθωθούν βλάβες σε μπετά, να αντικατασταθούν μεταλλικές θύρες και ό,τι άλλο μεταλλικό που έχει φθορά, να τοποθετηθούν πλέγματα προστασίας, να γίνει εκτροπή των βρόχινων νερών και περίφραξη των χώρων.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως, λογικά, στις 9 Οκτωβρίου (ημέρα που έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο ίδιος ο δήμαρχος είχε πει να μην πίνουν οι πολίτες της Κυπαρισσίας νερό, απαντώντας στον Δημήτρη Δριμή - μια αναφορά που είχε προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και ανησυχία στην πόλη και τους πολίτες) τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΥΑΤ ήταν ενήμεροι για τις σχετικές απαντήσεις από τους ελέγχους και την δειγματοληψία που είχε γίνει στο νερό.   Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα